ערכת שאלות לפוליטיקאים
רוצה את מיטב הכתבות והתחקירים של שקוף ישירות לתיבה? פה נרשמים לניוזלטר:
עיתונאים ועורכים בוחרים את נושאי הסיקור שלהם, כך זה נראה, על פי החוק הבא: "לא מעצבן – לא מעניין". אבל כשאנחנו מדברים על הכרעות הרות גורל שישפיעו בסוף על החיים של כולנו, זה לא תמיד נוצץ או צועק. העימות הספק-פיזי של אורלי לוי עם סדרנית הכנסת לא השפיע על חיי האזרחים בישראל. התעקשותו של שלמה קרעי על שינוי במס הגודש בגוש דן דווקא כן.
ההחלטות החשובות ביותר של נבחרי הציבור שלנו התקבלו בחדרי הוועדות בכנסת, במיוחד בתקופה האחרונה של דיוני התקציב. ח"כים וח"כיות מהקואליציה והאופוזיציה דנו בקוצו של יוד, לעיתים לתוך השעות הקטנות של הלילה. ופעמים רבות ללא שום קרדיט ציבורי.
באופן טבעי לאופוזיציה יש עין ביקורתית יותר כלפי החוקים שעברו. חבריה הם אלו שפעמים רבות חפרו וביקשו להאיר ליו"ר הוועדה (מהקואליציה) את הטעות שעושה הממשלה בסעיף כזה או אחר. והם הצליחו להביא יותר שינויים ממה שנדמה לכם, שינויים שכולנו נהנה או נסבול מהם – תלוי בתפיסה הכלכלית שלכם. פנינו לכמה חברי כנסת פעילים מהאופוזיציה וביקשנו מהם דוגמאות להישגים שהצליחו להביא.
ח"כ שלמה קרעי (ליכוד) הצביע על הנושאים הבאים שבהם הצליח יחד עם חברי וחברות האופוזיציה ולעיתים גם הקואליציה, להביא הישגים בחוק ההסדרים והתקציב:
למרות זאת קרעי סיכם ואמר כי "התקציב הכולל הוא רע לישראל, כולל העלאת מסים ופגיעה בשכבות החלשות ביותר. ובכל אופן, תודה גם לחברי הקואליציה וליו"רי הוועדות שתמכו בהסתייגויות וצמצמו במעט את הנזק".
ח"כ אזולאי (ש"ס) הצביע על התחייבות שהוציא ממנכ"ל משרד השיכון אביעד פרידמן להגדלת יעדי הבנייה להשכרה ארוכת טווח ביהודה ושומרון באמצעות חברת דירה להשכיר. עוד הוא מתגאה בהצלחה להכניס את תקציב הישיבות לבסיס התקציב. המשמעות היא שמנהלי הישיבות לא יידרשו לבוא במהלך השנה ולבקש תוספת תקציבית אלא זכו לתקציב מראש.
"תקציב הישיבות המלא בסך 1.17 מיליארד שקלים נכנס לספר התקציב לקריאה השנייה והשלישית ולא יידרש להגיע פעם נוספת בפנייה לוועדת הכספים", אמר אזולאי ל"שקוף". "כתוצאה מכך יוכלו הישיבות והכוללים לקבל תמיכה מלאה מיד לאחר העברת התקציב בכנסת ולא יאלצו להמתין מספר חודשים להעברת התוספת התקציבית פעם נוספת בוועדת הכספים".
עוד מספר אזולאי כי הצליחו להגדיל את תקציב החינוך החרדי ב-30 מיליון שקלים מהתכנון התקציבי המקורי, כש-15 מיליון שקלים מתוכם יגיעו לחינוך העצמאי, ו-15 מיליון נוספים למעיין החינוך התורני. חוץ מתוספת התקציב לחינוך החרדי, 7 מיליון שקלים יגיעו אל מנהלת זהות יהודית, ומיליון וחצי שקלים יגיעו למטרת שנת השמיטה תשפ"ב. 5 מיליון שקלים נוספים יושקעו בשיפוץ בתי חולים בפריפריה, ומיליון וחצי שקלים יגיעו אל מנהל החינוך ההתיישבותי".
**
ח"כ שמחה רוטמן (הציונות הדתית) מסר לנו כי לדרישתו ולדרישת ח"כ גלעד קריב החשב הכללי ידווח לוועדת הכספים אודות התאגידים שלא הגישו דוחות במועד ולא קיבלו אישור לכך. בין היתר תוטל חובת הגשת הדוחות על הרשות לניירות ערך, יד ושם, תאגיד השידור הציבורי, המועצה להשכלה גבוהה, רשות שדות התעופה ורשות העתיקות.
אלה רק כמה דוגמאות קטנות, מתוך עשרות שעות דיונים, של השינויים שיכולה להביא האופוזיציה בעזרת עבודה מאומצת ומדוקדקת. בתקופה האחרונה הראינו כאן פעם אחר פעם עד כמה חשובה עבודת הח"כים בוועדות, ועד כמה קריטית השתתפות האופוזיציה. נכון לכתיבת שורות אלה, עדיין לא ניתן לומר שהאחרונה משתתפת באופן מלא בעבודה הפרלמנטרית.
ב"יום שאחרי" אנחנו אלה שנשאר. כי עיתונות בבעלות הציבור אי אפשר להשתיק
4 תגובות
שנים שלא העבירו את אגרת הגודש ואת התקציב "הרע" עדיף על בלי תקציב עם מלך שמחליט לבד
כן ועדיף לעבור לפחם ומזוט ולקבור את הגז באדמה. לקבור את האזרח ולטייל בחול .וכמובן לפזר כספים לאנשי שלומנו ולדפוק את האזרח הקטן.תיבדו תממנו את המושחתים מגיע לכם.
לא סובל את.קרעי ורוטמן. אבל וואלה, עשו פה עבודה חשובה. תודה על הסיקור. אגב, לחברי הקואליציה היתה תרומה ?
ומה עם ההגדלה לחינוך החילוני? עד מתי נממן ונסבסד את אלה שיושבים ולא עושים כלום?