ערכת שאלות לפוליטיקאים
רוצה את מיטב הכתבות והתחקירים של שקוף ישירות לתיבה? פה נרשמים לניוזלטר:
רוצה את מיטב הכתבות והתחקירים של שקוף ישירות לתיבה? פה נרשמים לניוזלטר:
בעקבות תקיפת כתב "העין השביעי" ו"שקוף" שבי גטניו על ידי עוזר השר: שתי חברות כנסת פנו אתמול (רביעי) בתלונה רשמית לוועדת האתיקה של הכנסת. בתלונות קראו ח"כ אפרת רייטן מרום (עבודה) ושלי טל מירון (יש עתיד) להטיל סנקציות על עוזרו של שר התקשורת שלמה קרעי, אלעד זמיר. מדובר בתקרית אלימה שנייה שבה מעורב זמיר.
בתיעוד מהדיון בוועדת הכלכלה אתמול נראה זמיר, ראש המטה של קרעי, מקלל את גטניו, לאחר שהתקרב לשר על מנת לשאול אותו שאלה, מכנה אותו מספר מפעמים "חצוף מטומטם", וכן חוטף את מכשיר הטלפון הנייד של העיתונאי ומשליך אותו לרצפה. בתיעוד נראה השר קרעי מחווה בידו לעבר גטניו, ומסמן לראש המטה לפעול מולו, רגע לפני התקרית.
גטניו הגיע לכנסת כדי לסקר את הדיונים שהתקיימו בוועדה בסדרת הצעות חוקי ההפיכה התקשורתית, שנועדו להעניק לממשלה שליטה על התקשורת בישראל. בין היתר, עסקו הדיונים גם ביוזמה של קרעי להפריט את תאגיד השידור הציבורי, שהסתיימה במבוכה לשר, כאשר יו"ר הוועדה דוד ביטן הודיע שלא יקדם את ההצעה של חבר מפלגתו.
קבלו את הכתבות ראשונים בוואטסאפ
"התנהגות חמורה זו של יועץ שר התקשורת כלפי אורחי הכנסת ובפרט כלפי עיתונאים, ראויה לכל גינוי, ואבקש מוועדת האתיקה לטפל בעניין בכל חומרת הדין", כתבה רייטן מרום בתלונה. טל מירון אף כתבה כי "לאחרונה חלה התגברות והישנות של מקרי אלימות נגד עיתונאים בישראל. עלינו להבטיח את המשך עבודתה הרציפה של התקשורת החופשית בארץ, שעמלה להמשיך לבצע את עבודתה ככלב השמירה של הדמוקרטיה, קל וחומר בכנסת ישראל".
תקיפת עיתונאים בכלל ובפרט על ידי נבחרי ומשרתי ציבור מהווה חציית קו אדום בפגיעה בחופש העיתונות. חומרת האירוע מתעצמת נוכח העובדה שאתר "העין השביעית" מסקר בעקביות את משרד התקשורת ופעילותו של השר, בהן אלו שנועדו לפגוע בחופש העיתונות ובביקורת כלפי הממשלה. נזכיר כי כתב "המקום הכי חם" נעצר בחודש יולי האחרון בעת שסיקר אלימות משטרתית בהפגנה נגד הממשלה.
בתגובה לביטול קידום החקיקה להחלשת העיתונות על ידי היו"ר, קרעי הבהיר שהוא לא מתכוון לוותר והודיע כי הוא יעקוף את ועדת הכלכלה באמצעות ועדה ייעודית לקידום הרפורמה. "מאז ומתמיד, הצעות חוק הקשורות לעולם התקשורת ולרפורמות רחבות בו, התקיימו בוועדות מיוחדות שהוקמו לשם כך", אמר. "כך יהיה גם הפעם, בוודאי בחוק השידורים הרחב שיגיע בקרוב וגם בחוקים שיו"ר ועדת הכלכלה החליט באופן שרירותי ובלי הצבעה לא לקדם".
אלי ביתאן, כתב תאגיד השידור כאן, כתב גם הוא בחשבון X: "אי אפשר להפריד בין המתקפה על העיתונות בישראל לבין אלימות נגד עיתונאים. זהו אותו מהלך: ריסוק כוחה של העיתונות החופשית, השתלטות עוינת של בעלי אינטרסים זרים, חקיקה שתפקידה לצמצם את העיתונות החופשית, ובסוף – אלימות ישירה נגד עיתונאים וכלי תקשורת, בגיבוי השלטון ואנשיו".
כתב חדשות 12 ירון אברהם כתב ברשת X כי "זו כבר פעם שנייה שאלעד זמיר יועצו של השר קרעי מרשה לעצמו להתנהג כמו אחרון הבריונים האלימים. איפה הכנסת שתעמיד את האיש הזה במקומו? הפעם התנצלות לא צריכה להספיק".
יניר קוזין כתב גלי צה"ל שאל "איפה משמר הכנסת ויו"ר הכנסת?" והוסיף כי "יועץ שר לא מעל התקנות או מעל החוק, למען הדיוק הוא בדיוק כמו כל אדם אחר שמגיע למשכן, אין לו שום זכויות יתר. אם יועץ של ח"כ ערבי היה תוקף ככה, מילולית ופיזית, אדם אחר היה כבר היום עף על טיל מהכנסת לתקופה ארוכה".
עיתונאים רבים נוספים גינו את התקיפה של גטניו, בהם נעה שפיגל, רועי ברגמן, ג'וש בריינר, אביעד גליקמן, רן בנימיני, אפרת אביבי, דוד ורטהיים, ליאל קייזר ועוד.
תגובת ארגון העיתונאים והעיתונאיות: "ממשלת ישראל מנהלת קרב אלים נגד התקשורת החופשית – בכל החזיתות. נתניהו מוביל את המהלך ושר התקשורת, שלמה קרעי, משמש כקבלן הביצוע שלו בכנסת ובממשלה. מי שמבצע עבור קרעי את העבודה השחורה בשטח הוא ראש המטה שלו. המטרה אותה מטרה. התנהגותו האלימה של ראש המטה של השר כלפי חברנו מהעין השביעית, העיתונאי שבי גטניו, היא חלק מהמדיניות של ראש הממשלה ושר התקשורת – השתקת התקשורת בכל דרך, גם באלימות".
ב"יום שאחרי" אנחנו אלה שנשאר. כי עיתונות בבעלות הציבור אי אפשר להשתיק
תגובה אחת
לאחר שהשר סימן לו? זה כבר חמור בהרבה