ערכת שאלות לפוליטיקאים
רוצה את מיטב הכתבות והתחקירים של שקוף ישירות לתיבה? פה נרשמים לניוזלטר:
המושב השלישי של הכנסת נפתח ב-27 באוקטובר, ואחרי חודש וחצי של פעילות רצופה הגיע הזמן להתחיל לדווח על הנתונים הכמותיים של פעילות חברי הכנסת במשכן. כאן המקום לציין כי ועדת הכנסת טרם התכנסה כדי לדון במועד סיום המושב שבדרך כלל מסתיים באפריל ומהווה את המושב העיקרי של פעילות הכנסת.
חבר הכנסת יצחק פינדרוס מיהדות התורה נכח במושב הזה עד כה יותר מכל ח"כ אחר ונמצא במקום הראשון עם 388 שעות נוכחות. במקום השני והשלישי נמצאים שני ח"כים מסיעת הציונות הדתית, יו"ר ועדת חוקה שמחה רוטמן עם 376 שעות ואחריו ח"כ צבי סוכות עם 368 שעות.
במקום הרביעי ניתן למצוא את יו"ר הקואליציה ויו"ר ועדת הכנסת, ח"כ אופיר כץ מהליכוד עם 353 שעות, ובחמישי ובשישי שני הח"כים הראשונים מהאופוזיציה ומסיעת יש-עתיד, ח"כ מטי צרפתי-הרכבי עם 352 שעות, שהיא האישה הממוקמת הכי גבוה ברשימה, ואחריה ח"כ משה טור פז עם 333 שעות.
אם מתבוננים על תחתית הטבלה הרי שנדמה כי המקום האחרון שמור בטאבו ליו"ר ש"ס אריה דרעי, שרק לאחרונה הוענש על ידי ועדת האתיקה לאחר שלא עמד במינימום השעות שהוא מחויב להגיע למשכן בשני הכנסים במושב הראשון של הכנסת הנוכחית. בחודש וחצי האחרונים נכח דרעי פחות מעשר שעות בכנסת.
אחרי דרעי אפשר למצוא את שר הביטחון לשעבר יואב גלנט, שפוטר מתפקידו שבוע אחרי פתיחת מושב הכנסת הנוכחי, וכנראה מתקשה להסתגל לחיים מספסלי חברי הכנסת. גלנט נכח בכנסת בחודש וחצי האחרונים 13 שעות בלבד.
אפילו רה"מ בנימין נתניהו ושר הביטחון ישראל כ"ץ מצאו הרבה יותר זמן להגיע לכנסת מדרעי וגלנט. נתניהו נכח במשכן 44 שעות וכ"ץ 53.
מי שממוקמת הכי נמוך מקרב האופוזיציה היא ח"כ מיכל שיר-סגמן מיש עתיד, במקום ה-107 עם 124 שעות נוכחות בלבד. מתחתיה אפשר למצוא רק חברי ממשלה שהגיעו פחות ממנה וממלאים שני תפקידים במקביל. שיר מסרה ל"שקוף" כי היא "נעדרת מהכנסת בימים אלה מסיבות רפואיות וזה מתואם מול כל הגורמים שזה אמור להיות מתואם מולם. היא חברת כנסת חרוצה שעשתה המון למען הציבור במהלך הקריירה שלה, ובפרט בתקופת המלחמה, ברמה הפרלמנטרית והחברתית".
שלב אחד מעליה נמצאת ח"כ גלית דיסטל אטבריאן מהליכוד, עם 126 שעות נוכחות, ומעליה ממוקם ח"כ עופר כסיף (חד"ש-תע"ל) עם 127 שעות בלבד, כנראה לאור העונש שקיבל מוועדת האתיקה וחוסר היכולת שלו לתפקד בישיבות הוועדות ובמליאה.
ואם שעות הנוכחות במשכן מעידות במשהו על חריצות חברי הכנסת, איפה עומדת הקואליציה מול האופוזיציה בעניין הזה? ממוצע שעות הנוכחות של 52 הח"כים החברים באופוזיציה עומד על 220 שעות אל מול ממוצע של 218 שעות של 68 חברי הכנסת מהקואליציה. לנוכח הנתון הזה יש לציין כי 21 מחברי הקואליציה מכהנים במקביל כחברי ממשלה, כשחלקם בתפקידים מרכזיים כגון רה"מ נתניהו, שר החוץ כ"ץ ועוד.
וכיצד זה נראה בחלוקה למפלגות? הסיעה שחבריה נכחו יותר מכולם במושב הנוכחי היא סיעת הציונות הדתית שמחזיקה בממוצע של 271 שעות נוכחות. הרחק אחריה במקום השני ממוקמת יהדות התורה עם 242 שעות, וצמוד לה ממוקמות במשותף במקום השלישי סיעות יש עתיד והעבודה עם 239 שעות כל אחת. במקום הרביעי עוצמה יהודית עם 227 שעות, ובחמישי רע"ם עם 216 שעות.
האחרונה בטבלה היא סיעת חד"ש-תע"ל עם ממוצע של 169 שעות של חברי הכנסת מטעמה, מעליה הימין הממלכתי עם 175 שעות, ומעליה המחנה הממלכתי עם 199 שעות.
מדידת כמות שעות הנוכחות של חבר כנסת אינה מעידה בהכרח על איכות עבודתו. מדובר בנתון כמותני בלבד. פרויקט הפרלמטר "שקוף" בודק מספר פרמטרים שונים בפעילות חברי הכנסת, כגון נוכחות במשכן, נוכחות בוועדות, הצבעות במליאה, הגשת שאילתות מסוגים שונים והגשת הצעות לסדר.
עם זאת, גם רכיב בודד במכלול הזה יכול להצביע על פעילות או היעדר פעילות של חברי כנסת הממוקמים בתוצאות הקיצון בטבלה, כששכלול כלל תוצאות הפרמטרים מצביע טוב יותר על היקף פעילות חבר כנסת במשכן הכנסת.
ב"יום שאחרי" אנחנו אלה שנשאר. כי עיתונות בבעלות הציבור אי אפשר להשתיק
תגובה אחת
הרבה זמן חיכינו לפרלמטר 🙂
תודה רבה, חשוב מאוד לדעת איך נבחרי הציבור עובדים בשבילנו.
צריך לא רק לציין את המצטיינים, אלא גם את אלא שבאמצע הרשימה. גם הם מתמידים וכל הכבוד להם.