ערכת שאלות לפוליטיקאים

חיפוש

השרים מקדמים: גירוש מסתננים שיתמכו במשטר האריתראי

ועדת השרים אישרה לקדם את החוק של ח"כ יצחק קרויזר ולימור סון הר מלך, וגם את החוק של פנינה תמנו למניעת חרם בבתי הספר • נותרו בחוץ - קיצור ההמתנה לתור לרפואה מקצועית ועידוד עזיבה מרצון לתושבי עזה • כל ההחלטות

רוצה את מיטב הכתבות והתחקירים של שקוף ישירות לתיבה? פה נרשמים לניוזלטר:

הדפיסו את הכתבה

רוצה את מיטב הכתבות והתחקירים של שקוף ישירות לתיבה? פה נרשמים לניוזלטר:

מהומות בדרום תל אביב, ספטמבר 2023 (צילום: עומר פיכמן, פלאש 90)

ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה היום (ראשון) את תמיכתה בשורה של הצעות חוק, ביניהן גם הצעת החוק של חברי הכנסת יצחק קרויזר ולימור סון הר מלך (עוצמה יהודית) שנועדה לאפשר את גירושם המיידי של מסתננים מאריתריאה המביעים תמיכה במשטר במדינה. 

בדברי ההסבר להצעת חוק גירוש מסתננים תומכי המשטר במדינת אריתריאה ומסתננים שביצעו עבירות במדינת ישראל נכתב: "ישראל מגנה על אדם הנמלט מאריתריאה עקב סכנה או רדיפה במדינתו, ולכן השתתפותו של אדם כזה באירועים התומכים במשטר אריתריאה הם הצהרה שלא נשקפת לו סכנה ממשית לחייו, המצדיקה את ההגנה עליו".

עוד נכתב כי "גם אלו הזכאים להגנה מאריתריאה המבצעים עבירות פליליות המסכנות את ביטחון הציבור ופוגעות בסקר החברתי אינם זכאים לשהות בישראל ויגורשו בסמכותו של שר הפנים".

יו"ר עוצמה יהודית איתמר בן גביר וח"כ לימור סון הר מלך (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

הצעה נוספת שאישרה הוועדה בראשות שר המשפטים יריב לוין (ליכוד) לקדם היא הצעת חוק למניעת חרם חברתי בבתי הספר של ח"כ פנינה תמנו (המחנה הממלכתי). ההצעה מבקשת להסדיר מינוי של ממונה בכל בית ספר שיהיה אחראי למניעת התופעה הקשה של חרם ונידוי חברתי, לקבוע בחוק מתן סיוע פסיכולוגי לילדים המוחרמים וליצור אפשרות של מענה זמין ואקטיבי לילדים המוחרמים והוריהם.

הצעות חוק דומות הונחו בעבר על ידי חברי הכנסת אלמוג כהן (עוצמה יהודית), מאי גולן (ליכוד), קטי שטרית (ליכוד) ועוד. 

ומה נותר בחוץ? השרים דחו בשלושה שבועות את הדיון בחוק של יו"ר עוצמה יהודית איתמר בן גביר ואחרים, שנועד להסדיר בחוק את הרחקתם של תושבי חבל עזה. הצעת חוק "עזיבה מרצון" מבקשת לקבוע סל סיוע כלכלי לתושבי חבל עזה שיחתמו על התחייבות שלא לשוב לאזור עם עזיבתם.

תושבים בעזה לידם הריסות ביתם (צילום: עבד רחים כתיב, פלאש 90)

השרים התנגדו להצעת החוק של ח"כ אחמד טיבי (תע"ל) שנועדה לקבוע זמן מקסימום לקבלת תור לטיפול ברפואה מקצועית במערכת הבריאות הציבורית. בדברי ההסבר לתיקון לחוק זכויות החולה נכתב כי "הצעת החוק נועדה לתת מענה למצוקתם של אזרחים רבים הנאלצים לסבול עקב זמן ההמתנה הארוך והבלתי סביר עד לקבלת תור לטיפול רפואי ברפואה המקצועית הציבורית. הדבר פוגע קשות בזכות לטיפול רפואי, באיכות חיי הזקוקים לטיפול ובבריאותם".

לכל החלטות ועדת השרים לענייני חקיקה:

עמדות-ועדת-שרים-23.2
יש לכם הערות, הארות או ביקורת על הכתבה? מכירים מידע או סיפור שאנחנו לא?

מאת שירי בלומברג

Picture of שירי בלומברג
עורכת משנה. קיבוצניקית מעמק יזרעאל במקור, ולכאן גם חזרתי אחרי 12 שנים במרכז. את דרכי העיתונאית התחלתי כעורכת באתר חדשות 2. בשנים האחרונות הייתי ראש דסק במחלקת הדיגיטל של כאן חדשות. הבנתי במהלך השנים, במסגרת תפקידיי בתוך מערכות חדשות גדולות, שאני נסחפת עם האירועים. הרבה פעמים, גם כשרציתי, לא הצלחתי לעצור ולתפוס את הגודל, את המשמעות ואת ההשפעה של האירועים שסיקרתי על חיי ועל חייהם של יתר האזרחים במדינה. מאמינה שבתוך עולם התקשורת הכאוטי צריך שיהיו גם מי שיעצרו, יחפרו ויתעקשו שוב ושוב על אותם נושאים - כדי ליצור שינוי. זה מה שאני רוצה לעשות עכשיו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שקוף הוא כלי התקשורת העצמאי הגדול בישראל. פה תקראו עיתונות חוקרת, מעמיקה וביקורתית, בתחומי הון-שלטון-עיתון, עבודת הכנסת, משבר האקלים ועוד.

"עצמאי" אומר שכל המימון שלנו, מהשקל הראשון ועד האחרון, מגיע רק מ- 8,843 איש ואישה בדיוק כמוך. אנחנו לא לוקחים אגורה מבעלי הון או קרנות, אין פרסומות ואנחנו משוחררים משיקולי רייטינג. זו מהפכה: אנחנו היחידים בישראל שפועלים במודל הזה, באופן שמבטיח שנעשה עיתונות נקייה מאינטרסים ומלחצים פוליטיים, כזו שנכנסת לעובי הקורה ולא פוחדת לומר את האמת. כל תמיכה, בכל סכום, מאפשרת לנו להמשיך ולשנות את המציאות הישראלית, למען כולנו.
עיתונות בבעלות הציבור אי אפשר להשתיק.
בשקוף אין פרסומות.
בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות, שהם לא יצליחו להביס

ב"יום שאחרי" אנחנו אלה שנשאר. כי עיתונות בבעלות הציבור אי אפשר להשתיק