ערכת שאלות לפוליטיקאים

חיפוש
Close this search box.
חיפוש

דיון אחד ואפס שאילתות: מה ישראל כ"ץ עשה בכנסת ה-24

הח"כ מהליכוד כמעט לא נוכח במשכן, השתתף בדיון אחד בוועדות ולא עשה שימוש בכלים פרלמנטריים חשובים כמו שאילתות והצעות לסדר • אחרי שיולי אדלשטיין, שגם הוא כמעט לא פעיל בבית המחוקקים, ניצל פרצה בחוק כדי לקבל עוזר רביעי, החלטנו לעקוב מקרוב - מצעד הח"כים הנעלמים

רוצה את מיטב הכתבות והתחקירים של שקוף ישירות לתיבה? פה נרשמים לניוזלטר:

הדפיסו את הכתבה

רוצה את מיטב הכתבות והתחקירים של שקוף ישירות לתיבה? פה נרשמים לניוזלטר:

כמעט לא מגיע. כ"ץ (צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש 90)

ח"כ ישראל כ"ץ רואה את עצמו כמועמד לראשות הליכוד? בואו נבדוק מה הוא עשה בזמן שישב בשבעת החודשים האחרונים בכנסת. מבדיקת "שקוף" עולה שגם כ"ץ, כמו יואב גלנט ויולי אדלשטיין, שביקש (וקיבל) לאחרונה עוזר נוסף, הוא "דחליל כנסת". כלומר, ח"כ שרשום על הנייר, המשכורת שלו נכנסת כל חודש, אבל אין לו כמעט עשייה פרלמנטרית. וזה עולה לנו המון.

עוד ב"שקוף":

בעבר, כשציינו שח"כ "עולה לנו" כ-100 אלף שקלים, הערכנו בחסר את עלותו של חבר כנסת. השמטנו את תקציב הקשר עם הבוחר ואת תקורות הכנסת, שהן עלויות נוספות כגון ייעוץ משפטי שמקבל ח"כ מהכנסת. עלות ההעסקה החודשית האמיתית של ח"כ היא גבוהה יותר ועומדת, לפי מרכז המחקר והמידע של הכנסת, על 140 אלף שקלים מדי חודש. אז מה עשה בשבילכם ישראל כ"ץ מאז שחזר לכנסת בחודש יוני 2021? ממש לא הרבה:

כל הטוב הזה מאז יוני ועד היום עלה לנו כמיליון שקלים. זה היקף פעילות שחברים אחרים למפלגתו של כ"ץ, כמו שלמה קרעי ואופיר כץ, מספיקים לכסות לפני השעה 10 בבוקר של יום אחד.

אז עבודה פרלמנטרית – אין. בהיעדר יומנו של חבר הכנסת, בדקנו מה עשה ועם מי נפגש כ"ץ בשבועיים האחרונים, דרך הרשתות החברתיות. ב-15 בינואר הוא הופיע בפגוש את העיתונות, ב-16 בינואר הוא ביקר במסעדה וצילם אותה ריקה וב-5 בינואר הוא דיווח על כך שהיה בהצבעה על חוק החשמל.

התופעה הזו של דחלילי כנסת קיימת בכל כנסת, אבל בדרך כלל מדובר בתופעה שולית. גם הפעם היא שולית כשמסתכלים על כל חברי הכנסת, אבל נראית כמרכזית במפלגת הליכוד, ובעיקר בעשירייה הראשונה. וגם אם חלקים אחרים באופוזיציה מחרימים את הוועדות באופן רשמי ולא רשומים בהן, הם לא מוותרים על חובתם הציבורית להשמיע את קולם בדיוני התקציב והחקיקה.

מלשכתו של ח"כ ישראל כ"ץ לא נמסרה תגובה.

יש לכם הערות, הארות או ביקורת על הכתבה? מכירים מידע או סיפור שאנחנו לא?

מאת עידן בנימין

Picture of עידן בנימין
כתב לתיקון הכנסת. ירושלמי 15 שנה. מאז הקמת "שקוף" כותב על הפינות החשובות שכלי התקשורת מזניחים: העבודה הפרלמנטרית האמתית, פיקוח הח"כים על הממשלה, כשלונם של נבחרי הציבור לעמוד בחוקים שהם עצמם כתבו, מימון מפלגות פיקוח על מבקר המדינה ועוד. מתעקש לכתוב שוב ושוב על דברים - עד שיתוקנו. הולך לישון בלילה פסימי וקם בבוקר אופטימי. מונע מזעם ומתקווה בו זמנית.

2 תגובות

  1. לצערי אין לי ציפיות מחברי כנסת בכלל. אם כבר הם באים לעבודה, רוב עשייתם אינה לטובת הציבור אלא לטובתם. זו לא מחלה של אדם אחד אלא של המבנה שמאפשר לנציגי הציבור לא ליצגם וגם לא לקבל עונש מהציבור על שאינם מייצגים אותו. שהרי בסופו של עניין האפשרות לבחור נציג אמיתי שעובד בשביל שולחיו, לא ממש קיימת בשיטת הבחירות הנוכחית. ואם כבר עוסקים בישראל כ״ץ, אדם שמשום מה בטוח שיש לו יכולת לשרת את הציבור כראש ממשלה, איש שאינו בא לעבודה עבורה הוא מקבל שכר (הפרת אמונים?), לדעתי בתפקידיו כשר תחבורה ואוצר, הביא בעיקר נזק לציבור. מדוע? הוא מייצג רק את עצמו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שקוף הוא כלי התקשורת העצמאי הגדול בישראל. פה תקראו עיתונות חוקרת, מעמיקה וביקורתית, בתחומי הון-שלטון-עיתון, עבודת הכנסת, משבר האקלים ועוד.

"עצמאי" אומר שכל המימון שלנו, מהשקל הראשון ועד האחרון, מגיע רק מ- 8,851 איש ואישה בדיוק כמוך. אנחנו לא לוקחים אגורה מבעלי הון או קרנות, אין פרסומות ואנחנו משוחררים משיקולי רייטינג. זו מהפכה: אנחנו היחידים בישראל שפועלים במודל הזה, באופן שמבטיח שנעשה עיתונות נקייה מאינטרסים ומלחצים פוליטיים, כזו שנכנסת לעובי הקורה ולא פוחדת לומר את האמת. כל תמיכה, בכל סכום, מאפשרת לנו להמשיך ולשנות את המציאות הישראלית, למען כולנו.
עיתונות בבעלות הציבור אי אפשר להשתיק.
בשקוף אין פרסומות.
בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות, שהם לא יצליחו להביס

ב"יום שאחרי" אנחנו אלה שנשאר. כי עיתונות בבעלות הציבור אי אפשר להשתיק