ערכת שאלות לפוליטיקאים

חיפוש
Close this search box.
חיפוש

המשקיעים בביטחון

שיאני הנוכחות בוועדת החוץ והביטחון: אבי דיכטר, מוטי יוגב, ענת ברקו, עמר בר-לב, ועפר שלח. כתבה רביעית ואחרונה בסדרה המנתחת את עבודת הח"כים בוועדות חוץ וביטחון

רוצה את מיטב הכתבות והתחקירים של שקוף ישירות לתיבה? פה נרשמים לניוזלטר:

הדפיסו את הכתבה

רוצה את מיטב הכתבות והתחקירים של שקוף ישירות לתיבה? פה נרשמים לניוזלטר:

ממשיכים לחשוף את נתוני הנוכחות המעודכנים של ועדת החוץ והביטחון – והפעם: המצטיינים, שמגיעים מכל הקשת הפוליטית: יו"ר הוועדה, אבי דיכטר (הליכוד), וגם מוטי יוגב (הבית היהודי), ענת ברקו (הליכוד), עמר בר-לב (העבודה) ועפר שלח (יש עתיד).

תזכורת על ועדת חוץ וביטחון

ועדת חוץ וביטחון היא מהעמוסות והחשובות בכנסת. הוועדה מורכבת ממליאה מרכזית רחבה בה רשומים 20 חברי כנסת – ועוד שורה של תתי-ועדות משנה, רובן חסויות ביותר, ובהן יש בין 3 ל- 12 חברים. החסרון המרכזי של הוועדות מבחינתנו – הסודיות שלהן – הוא גם יתרונן: מתאפשר לקיים בהן, לפחות בתיאוריה, דיון רציני, מעמיק ונקי מפופוליזם – שהרי אין מצלמות שמתעדות ואין פרוטוקולים. בשביל חברי כנסת מסוימים, המשמעות של זה היא הפוכה – עבודה אפורה, שלא מתגמלת אל מול הבוחרים (למרות שהיא קריטית לביטחון ישראל).

יש שיאמרו כי "הם רק עושים את עבודתם" – אבל כפי שחשפנו שוב ושוב בעבר, זה ממש אינו מובן מאליו שהח"כים משקיעים את זמנם ומרצם בעבודת הפיקוח שנעשית בוועדות. על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בוועדת החוץ והביטחון – שבשל הסודיות שלה, אינה מעניקה הזדמנות לחשיפה תקשורתית.

הערה מתודולגית

בבדיקת המצטיינים, התמקדנו בנתוני הוועדות השונות של חוץ וביטחון בלבד. כלומר: לא בדקנו עבור כל החברים בוועדה (כ- 20) את הוועדות האחרות שהם חברים בהן. הסיבה לכך היא היקף העבודה שבדיקה כזו דורשת (מעבר ידני על מאות פרוטוקולים).

למה זה חשוב? כי מי שחבר בוועדות רבות נוספות פרט לאלה של חוץ וביטחון, עשוי להתמודד עם התנגשויות בלוחות זמנים ועומס עבודה גבוה. ולכן, מבלי לפגוע ביתר החברים שנמצאים באמצע טבלת הנוכחות – אנחנו מפרגנים היום למצטיינים, כי אין ספק שבכל מקרה מגיע להם.

וגם חשוב להזכיר כי בבדיקות הקודמות של יאיר לפיד, חיליק בר וציפי לבני – חברי כנסת שהרבו להיעדר מוועדות חוץ וביטחון בהן הם חברים – כן ביצענו את המחקר הידני במטרה לוודא שההיעדרות אינה מוצדקת.

אבי דיכטר

דיכטר הוא יו"ר ועדת החוץ והביטחון וגם חבר בעוד 20 ועדות משנה (חלקן מתכנסות יותר וחלקן פחות). דיכטר השתתף לפחות ב- 264 ישיבות (המספר כנראה גבוה יותר מאחר וחלק מהוועדות סודיות והנתונים עליהן לא נמסרו).

מוטי יוגב

יוגב בולט מאוד גם הוא בנוכחותו בוועדת החוץ והביטחון. הוא הגיע לפחות ל- 197 ישיבות בוועדות השונות, כאשר בנוסף לתפקידיו כיו"ר של שני ועדות משנה בחוץ וביטחון – הוא גם חבר בוועדות כנסת נוספות (חינוך, עלייה וקליטה, וזכויות הילד).

ענת ברקו

ברקו, אשר מלבד חברותה במליאת ועדת החוץ והביטחון היא גם יו"ר של שתי ועדות משנה וחברה בעוד כמה, הגיעה לפחות ל- 184 ישיבות בוועדות השונות.  מעבר לכך, ברקו חברה גם בוועדת חוק חוקה ומשפט.

עמר בר-לב

בר-לב חבר במליאת ועדת החוץ והביטחון ומכהן כיו"ר של שתי ועדות משנה. הוא הגיע לפחות ל- 162 ישיבות בוועדות השונות.

עפר שלח

שלח גם הוא חבר המליאה, יו"ר של שתי ועדות משנה וחבר בעוד שורה של ועדות משנה אחרות – ונכח לפחות ב- 153 ישיבות במצטבר.

 




 

יש לכם הערות, הארות או ביקורת על הכתבה? מכירים מידע או סיפור שאנחנו לא?

מאת עידן בנימין

Picture of עידן בנימין
כתב לתיקון הכנסת. ירושלמי 15 שנה. מאז הקמת "שקוף" כותב על הפינות החשובות שכלי התקשורת מזניחים: העבודה הפרלמנטרית האמתית, פיקוח הח"כים על הממשלה, כשלונם של נבחרי הציבור לעמוד בחוקים שהם עצמם כתבו, מימון מפלגות פיקוח על מבקר המדינה ועוד. מתעקש לכתוב שוב ושוב על דברים - עד שיתוקנו. הולך לישון בלילה פסימי וקם בבוקר אופטימי. מונע מזעם ומתקווה בו זמנית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שקוף הוא כלי התקשורת העצמאי הגדול בישראל. פה תקראו עיתונות חוקרת, מעמיקה וביקורתית, בתחומי הון-שלטון-עיתון, עבודת הכנסת, משבר האקלים ועוד.

"עצמאי" אומר שכל המימון שלנו, מהשקל הראשון ועד האחרון, מגיע רק מ- 8,852 איש ואישה בדיוק כמוך. אנחנו לא לוקחים אגורה מבעלי הון או קרנות, אין פרסומות ואנחנו משוחררים משיקולי רייטינג. זו מהפכה: אנחנו היחידים בישראל שפועלים במודל הזה, באופן שמבטיח שנעשה עיתונות נקייה מאינטרסים ומלחצים פוליטיים, כזו שנכנסת לעובי הקורה ולא פוחדת לומר את האמת. כל תמיכה, בכל סכום, מאפשרת לנו להמשיך ולשנות את המציאות הישראלית, למען כולנו.
עיתונות בבעלות הציבור אי אפשר להשתיק.
בשקוף אין פרסומות.
בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות, שהם לא יצליחו להביס

ב"יום שאחרי" אנחנו אלה שנשאר. כי עיתונות בבעלות הציבור אי אפשר להשתיק