ערכת שאלות לפוליטיקאים

חיפוש
Close this search box.
חיפוש

חוק נגד התאגיד אושר בוועדת שרים לחקיקה

הצעת החוק של ח"כ אריאל קלנר מהליכוד תחייב את ראשי השידור הציבורי לעבור שימוע פוליטי שנתי

רוצה את מיטב הכתבות והתחקירים של שקוף ישירות לתיבה? פה נרשמים לניוזלטר:

הדפיסו את הכתבה

רוצה את מיטב הכתבות והתחקירים של שקוף ישירות לתיבה? פה נרשמים לניוזלטר:

יוזם החוק אריאל קלנר (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

ועדת השרים לחקיקה אישרה השבוע (ראשון) את הצעת החוק של ח"כ אריאל קלנר (הליכוד), לפיה יו"ר ומנכ"ל התאגיד יחויבו לעבור שימוע שנתי בוועדת הכלכלה של הכנסת, אחרי שיגישו לה דוח פעילות ודוח כספי. כעת יעבור החוק להצבעה טרומית.

תאגיד השידור הציבורי "כאן" מחויב ממילא על-פי חוק להגיש מדי שנה דוחות לשר התקשורת. החוק החדש, אם ישלים את הליך החקיקה, יגביר את המעורבות הפוליטית בשידורים. זאת בניגוד גמור לחוק השידור הציבורי, שנקבע בתקופת ממשלת ליכוד בראשותו של בנימין נתניהו על-ידי שר התקשורת גלעד ארדן.

חוק השידור הציבורי, מכוחו פועל התאגיד, נחקק לאחר הליך ארוך ומורכב כלקח מכישלונה של רשות השידור שהפכה מסואבת וכושלת בעקבות התערבות פוליטית מסיבית לאורך השנים. שר התקשורת האחרון שהשחית את רשות השידור והכשיל את ניסיון ההחייאה האחרון שלה, היה נתניהו עצמו, שמינה יחצן לשעבר שלו לנהל אותה.

ממשלת נתניהו הנוכחית לא הסתירה מיום שהחלה לפעול את רצונה לסגור את השידור הציבורי בישראל, ולמצער לחבל בו ולחסל את עצמאותו. שר התקשורת שלמה קרעי הצהיר על כך מרגע שנכנס לתפקידו, אם כי נכשל עד כה בכל ניסיונות החקיקה שלו, בעיקר בשל התנגדות ציבורית עזה.

אולפן החדשות של תאגיד השידור הישראלי (צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש 90)

גם עבור קלנר זוהי הצעת החוק השנייה שנועדה לפגוע בשידור הציבורי ולהגביר את המעורבות הפוליטית בניהולו. לפני מספר חודשים הגיש הצעת חוק שמסמיכה את שר התקשורת לקבוע את מחירי חומרי הארכיון של התאגיד ולהכריח את ראשיו למסור בחינם את התכנים שהופקו בכספי ציבור לגופי תקשורת מסחריים כגון ערוץ 14.

ח"כ קלנר פירסם בחשבון הטוויטר שלו תגובה לביקורת על ניסיונותיו החוזרים לפגוע בשידור הציבורי. לדבריו, כוונתו היא אך ורק "דרישה לשקיפות וביקורת ציבורית". מי שטוען אחרת, קבע, "מעוות את המציאות", "שיכור" ו"שתוי". "המחויבות שלי היא לתקשורת חופשית למען כלל הציבור בישראל", סיכם.

אלא שכאמור, כבר כעת מחויב התאגיד על-פי חוק למסור את אותם דוחות בדיוק לשר התקשורת ולפרסם אותם באופן שקוף לציבור, ושר התקשורת יכול למסור את הדוחות לבדיקה של רשות החברות הממשלתיות. הוספת חובת השימוע לא תגביר את השקיפות או הביקורת הציבורית, אלא רק תעמיק את השליטה הפוליטית בניהול התאגיד.

יש לכם הערות, הארות או ביקורת על הכתבה? מכירים מידע או סיפור שאנחנו לא?

מאת שוקי טאוסיג

Picture of שוקי טאוסיג
העורך הראשי של אתר "העין השביעית".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שקוף הוא כלי התקשורת העצמאי הגדול בישראל. פה תקראו עיתונות חוקרת, מעמיקה וביקורתית, בתחומי הון-שלטון-עיתון, עבודת הכנסת, משבר האקלים ועוד.

"עצמאי" אומר שכל המימון שלנו, מהשקל הראשון ועד האחרון, מגיע רק מ- 8,849 איש ואישה בדיוק כמוך. אנחנו לא לוקחים אגורה מבעלי הון או קרנות, אין פרסומות ואנחנו משוחררים משיקולי רייטינג. זו מהפכה: אנחנו היחידים בישראל שפועלים במודל הזה, באופן שמבטיח שנעשה עיתונות נקייה מאינטרסים ומלחצים פוליטיים, כזו שנכנסת לעובי הקורה ולא פוחדת לומר את האמת. כל תמיכה, בכל סכום, מאפשרת לנו להמשיך ולשנות את המציאות הישראלית, למען כולנו.
אנחנו נלחמים על האמת שאחרים מנסים להסתיר.
בשקוף אין פרסומות.
אנחנו עושים עיתונות שנלחמת על האמת שאחרים מנסים להסתיר.

מול הכוחות הגדולים שמנסים להשתיק אותנו, היום יותר מתמיד אנחנו צריכים אותך איתנו!