ערכת שאלות לפוליטיקאים
רוצה את מיטב הכתבות והתחקירים של שקוף ישירות לתיבה? פה נרשמים לניוזלטר:
אם חשבתם שחברי הכנסת הפסיקו לבזבז, כי הכנסת התפזרה, אז ההיפך הוא הנכון. תומר אביטל, מפרויקט 100 ימים של שקיפות מפרסם כי, חבר הכנסת זבולון כלפה מסיעת הבית היהודי, יו"ר השדולה למען החקלאות, הוציא 4,000 שקלים על כיבוד מפנק לחברי השדולה. עובד וותיק במשכן שכבר ראה כינוסים מסוג זה אומר: "מעולם לא ראיתי דבר כזה".
את אלפי השקלים הוציא חבר הכנסת מתקציב "קשר עם הבוחר". מטרתו של התקציב שעומד על 50 אלף שקלים, היא לחזק את הקשר של חברי הכנסת עם הבוחרים ורוב חברי הכנסת משתמשים בסכום שהוקצב להם על מנת לרכוש כיבוד קל לכנסים וקניית מכשירי תקשורת כמו מחשבים ניידים ומכשירי פקס. הפעם החליטו בלשכתו של חבר הכנסת להשתמש בכסף כדי לקנות סושי וגבינות בוטיק.
היועצים הפרלמנטרים במשכן, לא נשארו אדישיםלמראה הארוחה המפנקת. בקבוצת ה'וואטסאפ' של היועצים הנקראת "פינוקנסת", בה הם מעבירים אחד לשני מידע בנוגע לחברות קייטרינג זולות נכתב: "זה כמו פריז", "סושי לפרצוף וגבינות בוטיק" ו-"חייבים לבקר שם ממש סוף עונה בכנסת".
בלשכתו של חבר הכנסת כלפה טוענים כי לא מדובר בארוחה מפוארת, אלא בכיבוד שהוגש לחברי השדולה למען החקלאות שהגיעו לבקר במשכן והוסיפו כי "הלשכה התנהלה בשקיפות מלאה". חבר הכנסת טוען: "היו לנו מאות מוזמנים מבחוץ, הייתי חייב להזמין כיבוד בהיקף גדול יותר מהפעם שעברה, בכל זאת קרוב ל-350 איש שהוזמנו על ידי הכנסת, אלו המספרים שאני מכיר. הכיבוד עמד על סכום של 4,000 ₪ שהוצאתי מתקציב קשר עם הבוחר".
מול הכוחות הגדולים שמנסים להשתיק אותנו, היום יותר מתמיד אנחנו צריכים אותך איתנו!