ערכת שאלות לפוליטיקאים

חיפוש
Close this search box.
חיפוש

רוני גמזו חושף את יומן הפגישות המלא שלו

אמנם על הפרוטוקולים שמתעדים את דיוני קבינט הקורונה הוטל חיסיון למשך 30 שנה - אבל גמזו נענה לבקשת "שקוף" וחושף את יומנו המלא לציבור. בימים בהם אמון הציבור במקבלי ההחלטות נפגע באופן אנוש, יש משמעות כבירה לדוגמה אישית של שקיפות, שמגיעה מאחד הגורמים המשמעותיים במדינה בשנה האחרונה

רוצה את מיטב הכתבות והתחקירים של שקוף ישירות לתיבה? פה נרשמים לניוזלטר:

הדפיסו את הכתבה

רוצה את מיטב הכתבות והתחקירים של שקוף ישירות לתיבה? פה נרשמים לניוזלטר:

פרויקטור הקורונה, פרופסור רוני גמזו (צילום: מרים אלסטר, פלאש 90)
פרופ' רוני גמזו, פרויקטור הקורונה הקודם, הסכים לשתף לבקשת "שקוף" את היומן שלו. היומן מתעד את שלושת החודשים הראשונים שלו בתפקיד פרויקטור הקורונה, לתקופה שבין 1 באוגוסט ל-31 באוקטובר. גמזו לא השחיר פגישות והעביר לנו יומן שקוף לחלוטין. בדרך הזאת אנחנו יכולים לנתח את פועלו, לפרגן וגם להעביר ביקורת.

היכנסו עכשיו לשוטט ביומן המלא של פרופ׳ גמזו

אז מה ניתן ללמוד מ-1094 אירועים תועדו ביומנו של גמזו בשלושה חודשים? כך הוא חילק את זמנו, בין היתר: ישיבות מטה, תדרוכים והערכות מצב, סיורים בשטח בעיקר בערים "אדומות" (20 ביקורים ברשויות המקומיות) ובבתי חולים ברחבי הארץ (24 ביקורים), ניסיונות כושלים לקדם את תוכנית ״הרמזור״, ועוד.
גמזו קיים 20 פגישות עם שרים בממשלה, ומטבע הדברים – נפגש פעמים רבות עם שר הבריאות. עם ראש הממשלה נתניהו נפגש גמזו כ-12 פעמים במהלך שלושה חודשים. גמזו השקיע גם זמן רב בעבודת הסברה: דיונים עם גורמים ומומחי הסברה, בהם זמיר דחב״ש, וכ-65 ראיונות ותדרוכים לעיתונאים בשלושה חודשים.
בין הראיונות – שמונה בכלי תקשורת חרדים וארבעה בכלי תקשורת בערבית, אך יש לציין כי לכל אחד מהקהילות הללו הוקצה ממונה מטעם "מגן ישראל": האלוף רוני נומה בחברה החרדית, ואיימן סייף בחברה הערבית. בנוסף התראיין גמזו לכלי תקשורת בינלאומיים כמו ה"ניו יורק טיימס".
יחד עם זאת, ניתן להבחין כי גמזו לא קיים אף פגישה עם הרשות הלאומית לחירום (רח"ל) ואם הרשות לאשפוז. כמו כן, לא קיים דיונים שעוסקים בחברה הפלסטינית השכנה, שנאבקת גם היא בקורונה באופן משפיע על הנעשה בישראל.

יש לכם הערות, הארות או ביקורת על הכתבה? מכירים מידע או סיפור שאנחנו לא?

מאת מאיה קרול

Picture of מאיה קרול
במקור מתל אביב והיום חיה בקהילה שיתופית בבאר שבע.כנערה וכחיילת עסקתי רבות בהדרכת בני נוער. תמיד נמשכתי לפעילות לשינוי חברתי, ובכל מסגרת בה לקחתי חלק ניסיתי לפעול למען מה שצודק ונכון בעיניי.לפני שנה וחצי נחשפתי לפעילות של "שקוף", וגיליתי גוף תקשורת בו מגישים תקשורת נקייה, עקשנית ובועטת – ובאותו הזמן גם נגישה לכל ופתוחה לביקורת. כל אלו גרמו לי להרגיש שגם אני יכולה וצריכה לקחת חלק ביוזמה האדירה הזו, ואני שמחה שזכיתי להצטרף.מאמינה בבני אדם, פמיניסטית, מאזינה ליותר מידי פודקאסטים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שקוף הוא כלי התקשורת העצמאי הגדול בישראל. פה תקראו עיתונות חוקרת, מעמיקה וביקורתית, בתחומי הון-שלטון-עיתון, עבודת הכנסת, משבר האקלים ועוד.

"עצמאי" אומר שכל המימון שלנו, מהשקל הראשון ועד האחרון, מגיע רק מ- 8,867 איש ואישה בדיוק כמוך. אנחנו לא לוקחים אגורה מבעלי הון או קרנות, אין פרסומות ואנחנו משוחררים משיקולי רייטינג. זו מהפכה: אנחנו היחידים בישראל שפועלים במודל הזה, באופן שמבטיח שנעשה עיתונות נקייה מאינטרסים ומלחצים פוליטיים, כזו שנכנסת לעובי הקורה ולא פוחדת לומר את האמת. כל תמיכה, בכל סכום, מאפשרת לנו להמשיך ולשנות את המציאות הישראלית, למען כולנו.
עיתונות בבעלות הציבור אי אפשר להשתיק.
בשקוף אין פרסומות.
בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות, שהם לא יצליחו להביס

ב"יום שאחרי" אנחנו אלה שנשאר. כי עיתונות בבעלות הציבור אי אפשר להשתיק