ערכת שאלות לפוליטיקאים
רוצה את מיטב הכתבות והתחקירים של שקוף ישירות לתיבה? פה נרשמים לניוזלטר:
שכר חברי הכנסת עומד כיום על קצת יותר מ-44 אלף שקלים בחודש (ברוטו). מדי ינואר השכר קופץ באופן אוטומטי, בגלל הצמדה לשכר הממוצע במשק. השנה צפוי שהשכר יזנק ביותר מ-1,300 שקלים לכל ח"כ וזאת אחרי שנה שלמה (!) בה הכנסת בכלל בפגרת בחירות.
ראוי שכל הח"כים יודיעו שהם מוותרים על עליית השכר, לפחות עד שהכנסת תחזור לעבוד. לכן פנינו יחד עם חברי סיירת השקיפות, ליו"ר הוועדה המסדרת ח"כ ניסנקורן ולחבריו לסיעה במטרה שיקדם דיון וידחה את העלאת השכר.
הליכוד התנגדו והדיון לא צלח, אך ניסנקורן, יחד עם חברות הכנסת פנינה תמנו-שאטה, מיקי חיימוביץ' ויעל גרמן, קידמו החלטה סיעתית בכחול-לבן לוותר על העלאת השכר הצפויה. "לאחר שקיבלנו פניות רבות, הסכמנו כל חברי הסיעה שאם ניאלץ לצאת לבחירות, אין הצדקה לקבל תוספת שכר" סיפר לנו ניסנקורן. המהלך הזה צפוי לחסוך לנו כחצי מיליון שקל בשנה הקרובה – אבל זה לא מספיק. רוב חברי הכנסת עדיין לא הודיעו שהם יוותרו על תוספת השכר הקבועה והמיותרת.
סיעת ישראל ביתנו הצטרפה ליוזמה והודיעה שכל חברי הסיעה מוותרים על תוספת השכר הצפויה.
אז מה עושים מכאן?
ב"יום שאחרי" אנחנו אלה שנשאר. כי עיתונות בבעלות הציבור אי אפשר להשתיק
2 תגובות
קרוב ל-50% מהשכר של הח"כים חוזר למדינה בתור מס הכנסה. זה אומר שהחיסכון למדינה כנראה קטן יותר ממה שנכתב בכתבה. חוץ מזה, שכר הח"כים הוא לא גבוה ביחס למשרות אחרות במגזר הציבורי, והוא די נמוך ביחס למגזר הפרטי (בתפ]קידים עם אותה השפעה). שכר גבוה יכול לסייע לשמירה על טוהר המידות, והוא גם נותן תמריץ לאנשים מוכשרים במשרות ניהול בסקטור הפרטי להצטרף לפוליטיקה. צריך לזכור שבכנסת אין קביעות והמשרה מתבטלת כל ארבע שנים לכל היותר (בשנים האחרונות פחות). אנשים שמגיעים לכנסת מוותרים על העבודה הקודמת שלהם ועשויים להימצא תוך זמן קצר ללא עבודה, לכון השכר הגבוה מבטיח שהכנסת לא תהיה מקום מפלט לאנשים חסרי מקצוע (והשכלה) או סתם מובטלים.
בלי קשר, בסיעת כחול לבן יש לא מעט אנשים שאלמלא הבחירות היו מבזבזים את הכסף שלנו בצורה הרבה יותר משמעותית.
הבעיה היא שלח"כ יש צמודי שכר,שופטים בכירי פרקליטות, בכירי משטרה.הם יטרפדו את קיצוץ העלאה בשכר.
אז מי כאן במדינה מושחת??