ערכת שאלות לפוליטיקאים
רוצה את מיטב הכתבות והתחקירים של שקוף ישירות לתיבה? פה נרשמים לניוזלטר:
"לאחר שנוה נבחר לראשות הלשכה, ידעה כרייף כי יש ביכולתו לקדם את בחירתה לשיפוט מחד גיסא, וכי הוא מעוניין בקשר אינטימי עימה מאידך גיסא. לפיכך, היא עודדה, טיפחה והידקה את הקשר האינטימי-פלרטטני עימו, והשניים אף קיימו מפגש אינטימי נוסף בביתה, בעיצומו של הליך מינויה לשיפוט. כפי שעולה באופן ברור ממכלול ההתכתבויות בין השניים, בד בבד עם טיפוח הקשר האינטימי ביניהם כאמור, ביקשה כרייף מנוה, במספר רב של הזדמנויות, לפעול ולהתערב בעניינה ולקדם את בחירתה לשיפוט, באופן אשר כרך את הדברים זה בזה".
אלו הן חלק מהטענות בכתב האישום, בכפוף לשימוע, שהגיש אתמול פרקליט המדינה, שי ניצן, כנגד נוה. עוד נכתב: "בד בבד עם קיום הקשר האינטימי, נוה חשוד שניצל את מעמדו כראש הלשכה ופעל בעניינה של כרייף באופן מהותי במספר רב של הזדמנויות מול חברי הוועדה לבחירת שופטים וגורמים רלוונטיים אחרים, כשהוא מצוי בניגוד עניינים חריף נוכח הקשר ביניהם, שהלך והתעצם במהלך הליך המינוי, ובלי שדיווח על כך לאיש מהגורמים מולם פעל".
בית המשפט הוא זה שיאלץ בסוף להכריע האם נוה וכרייף אשמים או לא, אך רצינו לנצל את ההזדמנות כדי לבחון שוב החלטת בג"ץ בעניין ניגוד עניינים בוועדה למינוי שופטים. ההחלטה, שהתקבלה בעקבות עתירה שהגיש עו"ד אבי שינדלר לבג"ץ, קבעה כי נוה יוכל להמשיך למנות ולקדם שופטים, בזמן שעו"ד במשרדו הפרטי מופיעים מולם בבית המשפט. עו"ד שינדלר טען כי על נוה לערוך הסדר ניגוד עניינים, ולהכניס לתוכו כל שופט או רשם שהוא או עו"ד ממשרדו מופיע בפניו. בג"ץ החליט לדחות את העתירה, בטענה כי לא מתקיים ניגוד ענייניים.
בג"ץ נשען בעמדתו על כמה טענות. בין היתר טען כי שכשדנו בנושא בכנסת (סעיף 53 א' לחוק לשכת עו"ד) ידעו שכבר יש חברים בוועדה שמשרדם מופיע מול שופטים שהם ממנים. בג"ץ גם העלה את החשש שעו"ד לא ירצו להיות חברים בוועדות לבחירת שופטים אם משרדם הפרטי יוגבל. בנוסף על אלה, הציג בג"ץ מספר טיעונים הזוכים היום להסתכלות קצת אחרת, נוכח כתב האישום:
"מדובר בהחלטה בעייתית מאד, אם לנקוט בלשון עדינה," טוען עו"ד אילן יונש, היועץ המשפטי של "שקוף". "יש לזכור שהמשפט כולו אינו תופעת טבע, אלא מערכת כללים מעשה ידי אדם. אותה מערכת הכללים המכונה ״המשפט״, לפחות ברובה, לא הייתה נדרשת לו היה ניתן לסמוך, תמיד, על טוב ליבו, יושרתו ורצונו הטוב של האדם. המציאות היא אחרת – המשפט נדרש כל אימת שלא ניתן לסמוך על הדברים שיסתדרו מעצמם. הנימוק (בבג״ץ) שעד היום איש לא טען טענה או שעד היום המנגנון עבד כיאות – לאו טיעון הוא. כל פרצה לכשעצמה אינה מסוגלת להזיק, עד שיגיע הגנב שישתמש בה: והנה הוא בא, לפחות על-פי כתב האישום. תפקידו של המשפט הוא לאטום את הפרצות ולהקדים תרופה למכה. המערכת נכשלה בכך כישלון חרוץ במקרה זה".
מול הכוחות הגדולים שמנסים להשתיק אותנו, היום יותר מתמיד אנחנו צריכים אותך איתנו!
2 תגובות
השופטים טעו בנוסח. במקום "על סמך ריצת רגליים במחוזות אחרים מחוץ למערכת". היה צריך להיות "על סמך פתיחת רגליים במחוזות אחרים מחוץ למערכת"….
מערכת המשפט רקובה מנוונת ופרוטקציונרית. המערכת מתעדפת תמיד אנשים עם הרבה כסף, או מקורבים למוסדות השלטון על פני כלל האזרחים. כנסו לסדרת הכתבות הפנומנאלית של שרון שפורר באתר "המקום הכי חם בגיהנום" ותקראו על מעללי לשכת עורכי הדין הרקובה מהמסד, וכיצד עודי"ם ומקורבים מרוויחים מיליונים בקלי קלות מקומבינות.
אז אתם מתפלאים ששופטת הזדיינה עם ראש לשכת עורכי הדין (לכאורה' לפחות) כדי לקבל קידום… זה הרי כסף קטן וממש זוטות, לעומת מה שקרה באמת שם. הפרקליטות ממשיכה במסורת של הסתרת האמת מהציבור. הם לא בדקו באמת את החרא הצף מתוך מאמריה של שרון שפורר. כי אם היו פותחים את המורסה – השחיתות של פקליטת מחוז ת"א לשעבר, רות דוד, היתה מחווירה…
לסיכום מערכת המשפט צבועה, מושחתת, משרתת בעיקר את המשפטנים ואת בעלי הממון, שמשלמים להם. חוץ מזה שמקצוע עריכת הדין נחשב כיום למקצוע הבזוי בישראל. תשאלו את האדם הממצוע ברחוב מה דעתו על ציבור עורכי הדין…. ואידך זיל גמור!
מצטרף לכך שבקשה לפסילת שופט בשל ניגוד עניינים המוגשת ע"י אחד הצדדים למשפט נדונה ע"י השופט עצמו אשר מחליט בכך.