ערכת שאלות לפוליטיקאים

חיפוש

עוד מכה לייצוג הלהט"בי בכנסת: להב-הרצנו במקום לא ריאלי

יו"ר יש עתיד שיבץ את ח"כ יוראי להב-הרצנו במקום השמיני ברשימתו לכנסת. לפי מתווה החיבור המסתמן עם נפתלי בנט, הוא צפוי להידחק לתחתית העשירייה השנייה של רשימת "ביחד" - מקום שאינו ריאלי לפי הסקרים • האגודה למען הלהט"ב: "הקהילה הגאה אינה מאגר קולות בכיס של אף מפלגה" • עתידם של איתן גינזבורג וישראל זרי יוכרע ביממות הקרובות

רוצה את מיטב הכתבות והתחקירים של שקוף ישירות לתיבה? פה נרשמים לניוזלטר:

הדפיסו את הכתבה

רוצה את מיטב הכתבות והתחקירים של שקוף ישירות לתיבה? פה נרשמים לניוזלטר:

לא ממוקם במקום ריאלי. יוראי להב-הרצנו (צילום: חיים גולדברג, פלאש 90)

יו"ר האופוזיציה ויו"ר יש עתיד, יאיר לפיד, הודיע אמש כי ח"כ יוראי להב-הרצנו שובץ במקום השמיני ברשימתו לכנסת. אם החיבור עם נפתלי בנט ייצא לפועל במתכונתו המסתמנת, להב-הרצנו צפוי להימצא בתחתית העשירייה השנייה של רשימת "ביחד" – מקום שנחשב על פי הסקרים ללא ריאלי.

זו המכה האחרונה לייצוג קהילת הלהט"ב בכנסת, לאחר שיו"ר הדמוקרטים, יאיר גולן, לא שריין במסגרת הפריימריז מקום ריאלי ברשימה לכנסת לנציג או לנציגה מהקהילה הלהט"בית. גולן שריין מקומות לנשים ולערבים, אך סירב לעשות זאת גם באמצעות המקום העשירי ברשימתו, הנתון לשיבוץ אישי שלו.

ביוני השנה פרסם המכון הישראלי לחקר מגדר ולהט"ב של האגודה למען הלהט"ב סקר, שלפיו 63% מחברי הקהילה ומתומכיה סברו כי להב-הרצנו ייצג את קהילת הלהט"ב בצורה הטובה ביותר בכנסת ה-25. שיעור זה הציב אותו במקום הראשון.

"מהקולות המרכזיים של הקהילה בכנסת הזו"

בעקבות הביקורת על השיבוץ ועל הפגיעה האפשרית בייצוג הקהילה, כתב לפיד בפוסט: "אם אתם להט"בים ורוצים לראות את יוראי בכנסת, תצטרכו להיאבק איתנו".

בעקבות השיבוץ מסרה האגודה למען הלהט"ב: "יוראי להב-הרצנו היה מהקולות המרכזיים של הקהילה בכנסת הזו, לא בהצהרות אלא בעבודה יומיומית מול הארגונים, בוועדות ובחקיקה. מיקומו ברשימה מעמיד בסימן שאלה את המשך העבודה הזו בכנסת הבאה, ובשלב זה, ברשימות ההולכות ונסגרות, אין ולו מועמד להט"בי אחד במקום גבוה".

על הפוסט של לפיד הוסיפו באגודה: "הקהילה הגאה אינה מאגר קולות בכיס של אף מפלגה, ולא נכון לבקש ממנה להיאבק על ייצוג שהיה בידי המפלגה לתת מלכתחילה. ברשימה שנקבעת בידי יושבי הראש אין שום אילוץ, וכשקהילה שהיא כעשירית מהאוכלוסייה מיוצגת בקושי בנציג אחד – זו בחירה".

עתידם הפוליטי של שני להט"בים מוצהרים נוספים צפוי להתברר ביממות הקרובות. מיקומו של ח"כ איתן גינזבורג, חבר כנסת מכהן שעזב את כחול לבן והודיע על הצטרפותו ל"ביחד", צפוי להתבהר הערב עם פרסום רשימתו של נפתלי בנט.

צפוי לחבור לנפתלי בנט. השאלה היא באיזה מקום. ח"כ איתן גינזבורג (צילום: פלאש 90)

המועמד השני הוא ישראל זרי, סגן ראש עיריית רמת גן. יו"ר מפלגת "ישר!", גדי איזנקוט, הודיע כי בכוונתו לשלב את זרי ברשימתו לכנסת, אך טרם חשף את מיקומו. לפי ההערכות, בשל המשא ומתן המתנהל מאחורי הקלעים, איזנקוט יהיה בין האחרונים להגיש את רשימתו. לפי לוח הזמנים, ניתן להגיש את הרשימות ב-7 וב-8 בספטמבר, בתיאום מראש עם ועדת הבחירות המרכזית.

ההומו המוצהר שמסוכסך עם הקהילה

במהלך היום צפויה להתפרסם גם רשימת ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן. אף שליברמן מניף זה שנים את דגל המאבק בכפייה הדתית, הוא אינו צפוי לשבץ ברשימתו מועמד להט"בי מוצהר או מועמדת להט"בית מוצהרת – וכך גם לא עשה בעבר.

היחסים שלו עם הקהילה בשפל. יו"ר הכנסת, אמיר אוחנה (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

יו"ר הכנסת אמיר אוחנה, ההומו המוצהר הבכיר ביותר כיום בכנסת, צפוי אף הוא להמשיך לכהן בכנסת הבאה. אלא שיחסיו עם אישים וארגונים בקהילה הלהט"בית הידרדרו לשפל בתקופת הכנסת ה-25, לאחר שתמך במהלכי ההפיכה המשטרית של ראש הממשלה בנימין נתניהו, הנאשם בפלילים, ובניסיון להכפיף את פסיקות בג"ץ לרצון הדרג הפוליטי. פסיקות בג"ץ היו במשך עשורים נדבך מרכזי במאבק לשוויון זכויות ללהט"ב בישראל.

בישראל מעולם לא נבחרה לכנסת לסבית מוצהרת או נציגות מקהילת הטרנסים.ות. גם בכנסת ה-26 לא תישבר תקרת הזכוכית.

יש לכם הערות, הארות או ביקורת על הכתבה? מכירים מידע או סיפור שאנחנו לא?

מאת שבי גטניו

Picture of שבי גטניו
עיתונאי ב"שקוף", מסקר את הכנסת, עבודת הלוביסטים והקשרים בין הון-שלטון-עיתון. החל מ-2008 פעיל בסוגיות תחלואי קשרי הון-שלטון-עיתונות ואסדרת פעילות השדלנים בישראל. בין השנים 1998-2008 פעיל במאבק לקידום זכויות להט"ב (יוצר הקיצור להט"ב). דובר לשעבר של עמותת 'רופאים לזכויות אדם'. בוגר תואר ראשון במדעי החברה והרוח ובדרך לסיום תואר שני במסלול מצטיינים עם תזה בלימודי דמוקרטיה בין-תחומיים באוניברסיטה הפתוחה. גר בתל אביב, אב לילד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שקוף הוא כלי התקשורת העצמאי הגדול בישראל. פה תקראו עיתונות חוקרת, מעמיקה וביקורתית, בתחומי הון-שלטון-עיתון, עבודת הכנסת, משבר האקלים ועוד.

"עצמאי" אומר שכל המימון שלנו, מהשקל הראשון ועד האחרון, מגיע רק מ- 9,422 איש ואישה בדיוק כמוך. אנחנו לא לוקחים אגורה מבעלי הון או קרנות, אין פרסומות ואנחנו משוחררים משיקולי רייטינג. זו מהפכה: אנחנו היחידים בישראל שפועלים במודל הזה, באופן שמבטיח שנעשה עיתונות נקייה מאינטרסים ומלחצים פוליטיים, כזו שנכנסת לעובי הקורה ולא פוחדת לומר את האמת. כל תמיכה, בכל סכום, מאפשרת לנו להמשיך ולשנות את המציאות הישראלית, למען כולנו.

שקוף הוא כלי התקשורת העצמאי הגדול בישראל. פה תקראו עיתונות חוקרת, מעמיקה וביקורתית, בתחומי הון-שלטון-עיתון, עבודת הכנסת, משבר האקלים ועוד.

"עצמאי" אומר שכל המימון שלנו, מהשקל הראשון ועד האחרון, מגיע מתמיכה של אלפי אזרחים ואזרחיות בדיוק כמוך. אנחנו לא לוקחים אגורה מבעלי הון או קרנות, אין פרסומות ואנחנו משוחררים משיקולי רייטינג. זו מהפכה: אנחנו היחידים בישראל שפועלים במודל הזה, באופן שמבטיח שנעשה עיתונות נקייה מאינטרסים ומלחצים פוליטיים, כזו שנכנסת לעובי הקורה ולא פוחדת לומר את האמת. כל תמיכה, בכל סכום, מאפשרת לנו להמשיך ולשנות את המציאות הישראלית, למען כולנו.
עיתונות בבעלות הציבור אי אפשר להשתיק.
בשקוף אין פרסומות.
אנחנו משנים את התקשורת בישראל, וצריכים אותך איתנו.
כי עיתונות בבעלות הציבור אי אפשר להשתיק.