ערכת שאלות לפוליטיקאים

חיפוש

בטעם חמוץ: עידית סילמן העלתה לסטורי פרסום אסור של גלידריה בקדומים

השרה להגנת הסביבה פרסמה בית עסק פרטי בשומרון בחשבון האינסטגרם שלה והמליצה עליו לעוקביה. לפי הנחיות החלות על שרים ושרות בממשלה, חל איסור לתת במה לעסקים פרטיים, מחשש שנבחרי הציבור יעשו שימוש פסול במעמד הציבורי שלהם

רוצה את מיטב הכתבות והתחקירים של שקוף ישירות לתיבה? פה נרשמים לניוזלטר:

הדפיסו את הכתבה

רוצה את מיטב הכתבות והתחקירים של שקוף ישירות לתיבה? פה נרשמים לניוזלטר:

מתוך הסטורי מחשבון האינסטגרם של השרה עידית סילמן, 05.02.2025

השרה להגנת הסביבה עידית סילמן, עברה לכאורה על הנחיות לשכת היועץ המשפטי לממשלה, כשפרסמה בעמוד האינסטגרם שלה גלידריה בהתנחלות קדומים. 

ביום רביעי האחרון, סילמן העלתה לסטורי בחשבון האינסטגרם שלה רצף של סרטוני וידאו, שבהם היא מבקרת בגלידריה בשם מג'יק בשומרון. בתחילת הסרטון, מוכר הגלידה מציג לה טריק בקלפים, תוך שמרכולתו מוצגת למצלמה. סילמן, שנדמה כאילו היא מצלמת את הסרטון, נשמעת מתלוצצת עימו, כאשר בתחתית הסרטון, היא העלתה את שם החנות "MAGIC" ובעברית הוסיפה "גלידה מג'יק קדומים".

בהמשך, נראה שולחן ועליו עוגיות ושתייה עם הכיתוב שהוסיפה עורכת הסרטון – "מקום קסום" וסימון של מיקום ועליו מוטבע "קדומים". בסרטון הבא, סילמן יחד עם הפמלייה שלה, בהם ראש המטה אבי עובדיה וראש המועצה המקומית קדומים, עוזאל ותיק, יושבים במה שנראה כמו חצר הגלידריה. סילמן, שצילמה גם את הסרטון הזה, אומרת מחוייכת למצלמה "בקיצור, כיף פה ממש" ומוסיפה מחווה עם היד להבהיר שזו המלצה. 

ההמלצה של סילמן, התמונה מהגלידריה, ושם המקום – כולם מופצים בניגוד להנחיות היעוץ המשפטי לממשלה שקובע כי "הדבר עלול לטמון בחובו קשיים שונים בהיבטי מינהל תקין, טוהר-מידות וניגוד עניינים". במסמך הנחיות בנושא, נקבע בעבר כי קיימים תנאים לחסות ובהם, חשיבות ציבורית לפעילות הגוף עצמו, האם הפעילות עולה בקנה אחד עם מדיניות הממשלה ככל שקיימת כזו. כמו כן, כתוב כי לא מתקיימות נסיבות ששוללות את החסות, והראשונה שבהן, אם מדובר בגוף מסחרי, כמו הגלידריה שאותה סילמן הפיצה בשלושה סרטונים באינסטגרם. 

"לכאורה, מתן חסות גם על דרך ההמלצה לעסק מסחרי על ידי שר היא אסורה ובמקרים קודמים הדבר הובהר על ידי הייעוץ המשפטי לממשלה", אמר עו"ד אלעד מן, יועמ"ש עמותת הצלחה. "ראוי ששרים ימנעו, גם לצורך מראית העין מפעולות כאלה שכבר נקבע לגביהן שאין לבצען ושהן מעוררות קושי".

זו לא הפעם הראשונה שבה תמונתה של סילמן משורבבת לחברה מסחרית. בחודש יולי לפני כשנתיים, פרסמה כתבת כלכליסט שני אשכנזי, שעמוד של חברה מסחרית פרסם תמונה של סילמן עם מכשיר לניקוי הבית. אשכנזי פרסמה את תגובתה של סילמן אז שטענה כי החברה העלתה את הסרטון ללא רשות, ואף לשכתה פנתה בבקשה להוריד את הסרטון, אולם לדברי אשכנזי, סילמן סירבה לענות על השאלה מדוע צולמה עם מכשיר של חברה מסחרית ולאיזו מטרה. 

הדוברת של סילמן, ויקה וורטמן, לא התייחסה לפניית שקוף, כמו גם אבי עובדיה ראש המטה של השרה, ואף סילמן בעצמה. בין השאלות שהופנו ללשכה, השרה התבקשה להבהיר האם לשכתה שילמה על הכיבוד בזמן שהות פמלייתה שם, וכן מדוע פרסמה באינסטגרם פרסום שעולה ממנו המלצה על עסק בניגוד להנחיית היועץ המשפטי.

יש לכם הערות, הארות או ביקורת על הכתבה? מכירים מידע או סיפור שאנחנו לא?

מאת יעל געתון

Picture of יעל געתון
כתבת סביבה. יעל געתון החלה את דרכה העיתונאית בעיתון העיר תל אביב, שם שימשה ככתבת חינוך עד לסגירתו בשנת 2010. בהמשך עבדה בחדשות המקומיות בטלוויזיה וסיקרה את אזור העמקים בצפון עד לשנת 2014. בשנת 2015 החלה לעבוד בוואלה!News במשך כחמש שנים, בשורה של תפקידים, בהם עורכת חדשות, כתבת מגזין וכתבת תרבות וצרכנות.

3 Responses

  1. לאשה הזאת כבר יש עבר פוליטי מפוקפק כאשר תמורת אתנן גרמה לנפילת ממשלת השינוי וכיום לא מבינה בין ימינה לשמאלה בנושאי משרדה.לא ששרים אחרים בממשלת הכישלון טובים ממנה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שקוף הוא כלי התקשורת העצמאי הגדול בישראל. פה תקראו עיתונות חוקרת, מעמיקה וביקורתית, בתחומי הון-שלטון-עיתון, עבודת הכנסת, משבר האקלים ועוד.

"עצמאי" אומר שכל המימון שלנו, מהשקל הראשון ועד האחרון, מגיע רק מ- 8,844 איש ואישה בדיוק כמוך. אנחנו לא לוקחים אגורה מבעלי הון או קרנות, אין פרסומות ואנחנו משוחררים משיקולי רייטינג. זו מהפכה: אנחנו היחידים בישראל שפועלים במודל הזה, באופן שמבטיח שנעשה עיתונות נקייה מאינטרסים ומלחצים פוליטיים, כזו שנכנסת לעובי הקורה ולא פוחדת לומר את האמת. כל תמיכה, בכל סכום, מאפשרת לנו להמשיך ולשנות את המציאות הישראלית, למען כולנו.
עיתונות בבעלות הציבור אי אפשר להשתיק.
בשקוף אין פרסומות.
בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות, שהם לא יצליחו להביס

ב"יום שאחרי" אנחנו אלה שנשאר. כי עיתונות בבעלות הציבור אי אפשר להשתיק