ערכת שאלות לפוליטיקאים
רוצה את מיטב הכתבות והתחקירים של שקוף ישירות לתיבה? פה נרשמים לניוזלטר:
| אייל גוהר |
בשנים האחרונות קשה מתמיד להצליח בשוק המסעדנות הישראלי. רציתם לפתוח מסעדה משלכם? 33% מעסקי המסעדנות בישראל נסגרים בשנה הראשונה להקמתם, 50% נסגרים לאחר שנתיים ו-80% נסגרים עד השנה החמישית. למרות המחירים הגבוהים, אותם אנו מרגישים בכיס שלנו, העסקים הללו נסגרים. אז למה זה קורה? ישנן כמה סיבות, ואנחנו נתמקד הפעם באחת מהן, הפיקוח על הכשרות.
חלק ניכר מהציבור היהודי במדינת ישראל מקפיד על צריכת מזון כשר. לכן, מערך הפיקוח על הכשרות צריך להיות אמין, מקצועי ויעיל בכדי לעמוד ב-2 העקרונות המרכזיים:
1. למנוע פגיעה באורח חייו של הציבור המקפיד על כשרות מזונו .
2. להבטיח שעלות הכשרות תהיה קטנה ככל הניתן, לעסק ולצרכן.
ואם זה לא מספיק, כמעט עשור עבר מדו"ח המבקר הקודם על פיקוח הכשרות שמצא שורת עבירות, ומה נשתנה? כמעט כלום. אנחנו האזרחים משלמים על כך ביוקר: מערך הכשרות הלא-יעיל מעלה יוקר המחיה ופוגע בסיכויי הצלחתם של העסקים, הנדרשים לשלם אלפי שקלים בחודש בכדי לקבל תעודת כשרות (נזכור שזה רק פסיק מהביורוקרטיה שהם נאלצים להתמודד איתה).
בנוסף, האזרחים המקפידים על צריכת מזון כשר, נותנים את אמונם בגוף, שעל פי המבקר, אינו עושה את עבדותו נאמנה, אם בכלל.
מי אחראי? בשנת 2009 הוקם מחדש המשרד לשירותי דת אשר בסמכויותיו להנהיג רפורמה בתחומי דת ומדינה. ראוי ונכון שהשר לשירותי דת, דוד אזולאי, יפעיל את הסמכות המוענקת לו בחוק ויפעל ללא דיחוי להפעלת רפורמה מקיפה במערך הפיקוח על הכשרות למען כולנו.
נקודת אור לבינתיים: שמעתם על השגחה פרטית – כשרות קהילתית? זהו ארגון המפקח על הכשרות בבתי העסק, במחירים הגיוניים ובסטנדרטים גבוהים. זו אלטרנטיבה להתנהלות המונופוליסטית והמבישה של מערך הפיקוח על הכשרות.
מול הכוחות הגדולים שמנסים להשתיק אותנו, היום יותר מתמיד אנחנו צריכים אותך איתנו!
תגובה אחת