ערכת שאלות לפוליטיקאים
רוצה את מיטב הכתבות והתחקירים של שקוף ישירות לתיבה? פה נרשמים לניוזלטר:
לפני כשמונה חודשים המתנדב המוכשר של המיזם אפיק רחמים ביקש שנבדוק משהו מחוץ לכנסת, אך רלוונטי לחיינו לא פחות – זמני הגעת ניידת. גילינו שלמרות מסיבות הפרידה המפוארות מהמפכ״ל והתגאותו בשירות לאזרח – מדי שנה ל-100 לוקח יותר זמן להגיב.
אם למשל ניסו לרצוח אתכם וחייגתם 100 בשנת 2012 – לקח לניידת להגיע כ-13 דקות בממוצע. ב-2014? 17 דקות.
זמני הגעת ניידת- לחצו לנתונים המלאים
רק לאחרונה התגאה המפכ"ל היוצא יוחנן דנינו בזמני התגובה של המשטרה ובמהירות הגעת הניידות, אבל כעת מתפרסמים נתונים פנימיים של המשטרה שמראים דווקא שזמן התגובה הולך ומתארך בכל שנה. התוצאות, שהגיעו לידי המיזם "100 ימים של שקיפות", מתייחסות לזמן שחלף מרגע שיגור הניידת על ידי המוקד ועד להגעתה ליעד.
המשטרה מסווגת את הקריאות שהיא מקבלת על פי סוגי אירועים שונים. על פי הנתונים, כמעט בכל סוגי האירועים זמן התגובה התארך. כך למשל, בשנת 2013 עמד זמן התגובה לאירוע מבצעי על-23 דקות ובשנת 2014 עלה זמן ההגעה ל-28 דקות. וזה לא שמספר האירועים מסוג זה עלה, להפך – הוא דווקא ירד ב-18%.
זמן הגעת הניידת במקרים של ניסיון רצח, הריגה או תקיפה חמורה, עמד בשנת 2012 על כ-13 דקות בממוצע. בשנת 2013 עלה זמן ההגעה ל-16 דקות ובשנת 2014 ל-17 דקות, ובמקרים כאלה כל דקה גורלית. במקרה של פריצה לדירה תחכו כמעט 20 דקות להגעת ניידת. אם חלילה תיקלעו לשריפה, הצתה או אפילו חטיפה, לפי נתוני המשטרה זמן ההמתנה יהיה 20 דקות בממוצע.
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "הנתונים מודדים תהליכים בארגון בתחום השירות ואינם מהווים מדד למענה מבצעי. כל ניסיון להציג זמני תגובת ניידות לפי כמות אירועים בשנה טועה ומטעה, בהיעדר בחינת משתנים נוספים שמשפיעים על זמינות הניידות. לאחרונה נחנך מוקד המידע הארצי של המשטרה שקולט את פניות הציבור ומגביר את הזמינות והמענה המבצעי".
מול הכוחות הגדולים שמנסים להשתיק אותנו, היום יותר מתמיד אנחנו צריכים אותך איתנו!