ערכת שאלות לפוליטיקאים
רוצה את מיטב הכתבות והתחקירים של שקוף ישירות לתיבה? פה נרשמים לניוזלטר:
רוצה את מיטב הכתבות והתחקירים של שקוף ישירות לתיבה? פה נרשמים לניוזלטר:
שבועיים חלפו מאז החליטו חברי וועדת הכנסת למנות את ח"כ עודד פורר (ישראל ביתנו) לתפקיד יו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי – אך מינויו לא אושר בוועדה המיועדת. על יו"ר ועדת הכנסת, ח"כ איתן גינזבורג (כחול לבן), לקבוע את מועד הדיון בוועדה, אך לפי דוברות הוועדה עדיין לא נבחר תאריך.
עד כינוס הוועדה מינויו של פורר לא סופי והוא עדיין לא מכהן בתפקיד. למרות זאת, בעמוד הוועדה באתר הכנסת תמונתו כבר החליפה את תמונת היו"ר היוצאת, ח"כ עאידה תומא סלימאן (הרשימה המשותפת). ח"כ איתן גינזבורג לא מסר את תגובתו.
המלצת ועדת הכנסת מותנית באישור חברות הוועדה לקידום מעמד האישה: מרב מיכאלי (העבודה), עאידה תומא סלימאן (הרשימה המשותפת), תמר זנדברג (מרצ), קטי שטרית, יפעת שאשא ביטון וקרן ברק (ליכוד), וע'דיר כאמל מריח (יש עתיד).
הצבעה על זהות היו"ר נקבעה ליום שלישי לפני שבועיים – אך התבטלה ברגע האחרון. לפני הביטול, רוב חברות הוועדה הודיעו כי לא יגיעו להצבעה, ממגוון אילוצים. כשתתקיים הצבעה, ביכולתן של חברות הכנסת להפוך את ההחלטה.
הוועדה לקידום מעמד האישה מוקדשת לקידום ותיקון סוגיות הנוגעות לאי-שוויון מגדרי. היו"ר היוצאת תומא סלימאן קידמה בוועדה דיונים בנושא המאבק בסחר בנשים ובזנות, אלימות כלפי נשים ואלימות מינית, בריאות נשים ונושאים רבים נוספים.
זו תהיה הפעם השנייה שעומד בראש ועדה זו ח"כ ולא ח"כית: בכנסת ה-17 עמד בראשות הוועדה ח"כ גדעון סער (הליכוד). ההודעה על מינויו של גבר לתפקיד היו"ר עוררה סערה בעולם הפמיניסטי, כאשר נשות ציבור קראו למינוי אישה והתקוממו על כך שוועדת הכנסת קיבלה את ההחלטה כשבין חבריה אין אף ח"כית. למולן, אחרות דווקא ראו בכך צעד שמעיד על חשיבות הנושא גם עבור גברים.
ח"כ סלימאן הביעה התנגדות למינוי היו"ר המיועד. "מינויו של פורר לראשות הוועדה לקידום מעמד האישה הוא תוצר של פעלולי הפוליטיקה הישראלית", מסרה היו"רית הקודמת. "הוועדה שעניינה שוויון וצדק חברתי תהיה בראשות 'ישראל ביתנו' והימין, הדוגלים באפליה ורמיסת קבוצות מוחלשות. אני מקווה שח"כ פורר יצליח לעמוד באתגרים של עבודה מול ועם קבוצות מגווונות בחברה, כולל אלה אשר כלפיהן הוא היה רגיל להסית, ולהשמיע את קולן של הנשים".
ח"כ מרב מיכאלי לא התנגדה למינוי גבר לראשות הוועדה. "שנים אנחנו אומרות שגברים חייבים להצטרף למאבק הפמיניסטי, למאבק לשוויון. המאבק הפמיניסטי, אנחנו חוזרות ואומרות בצדק, הוא לא עניין של נשים בלבד. הוא עניין של החברה כולה", כתבה בעמוד הפייסבוק שלה.
אליה הצטרפה חברת הכנסת קטי שטרית, שתמכה במינוי. "ב-2007 גדעון סער עמד בראש הוועדה – ההישגים הכי גדולים נעשו בוועדה שלו", טענה שטרית. "כאישה לא מפריע לי אם עומד גבר או עומדת אישה בראש הוועדה – ברגע שיש אדם ששונה ממני במין או בהשקפת העולם, זה יכול רק לגוון".
כיום שתי נשים בלבד עומדות בראש ועדות בכנסת: מיקי חיימוביץ' (כחול לבן) בראשות וועדת הפנים והגנת הסביבה, ויפעת שאשא ביטון (ליכוד) שעומדת בראש הוועדה המיוחדת בנושא נגיף הקורונה.
ב"יום שאחרי" אנחנו אלה שנשאר. כי עיתונות בבעלות הציבור אי אפשר להשתיק