ערכת שאלות לפוליטיקאים

חיפוש
Close this search box.
חיפוש

שילמנו השנה כ-66 אלף ש"ח על חבילות גלישה בחו"ל של ח"כים בחופשות פרטיות

שילמנו עשרות אלפי שקלים על חשבונות הטלפון של הח"כים בחופשות פרטיות בחו"ל בשנה החולפת. נתונים בלעדיים מספקים הצצה לאופן בו בחרו חלק מחברות וחברי הכנסת לנצל את שנת הפגרה, לאורכה קיבלו משכורת ותנאים מלאים  

רוצה את מיטב הכתבות והתחקירים של שקוף ישירות לתיבה? פה נרשמים לניוזלטר:

הדפיסו את הכתבה

רוצה את מיטב הכתבות והתחקירים של שקוף ישירות לתיבה? פה נרשמים לניוזלטר:

לאחרונה חשפנו כי הח"כים טסו לפחות 219 פעמים לחופשות פרטיות במהלך הפגרה. הפעם, נפרט את עלות הטלפונים שלהם באותן טיסות: מהנתונים שבידנו – אותם קיבלנו בעזרת בקשת חופש מידע – עולה כי שילמנו לפחות 55,996 ש"ח על הטלפונים של חברות וחברי כנסת בחופשות פרטיות בשנת 2019 – זאת בנוסף לכ-14 אלף ש"ח על חשבון הטלפון שלהם בטיסות במסגרת התפקיד, במימון גורמים זרים.

כזכור, בנסיון לנסות ולהבין מה עשו עבורנו חברות וחברי הכנסת מאז פיזור הכנסת ה-20 לפני כשנה, ניסינו לבדוק כמה פעמים נסעו לחו"ל לאורך הפגרה הארוכה. פנינו לרשות האוכלוסין וההגירה בבקשה לדעת כמה פעמים יצאו הח"כים מהארץ בתקופה זו, אך הבקשה נדחתה מחשש לפגיעה בפרטיותם. פנינו גם לכנסת בשאלה דומה, אך טרם קבלנו מענה. בינתיים, החלטנו לנסות להשיג את הנתונים באופן יצירתי, וביקשנו לקבל את עלות חבילות הגלישה בחו"ל של הח"כים. ביקשנו – וקיבלנו.

שיחות בחו"ל באלפי שקלים – במימון הציבור

על השימוש בטלפון בטיסותיו הפרטיות של ח"כ יואל רזבוזוב (כחול לבן) שילמנו 3,851 ש"ח. על הטלפון של ח"כ לשעבר מנחם אליעזר מוזס (יהדות התורה), שילמנו 3,575 ש"ח בסך הכל (כ-2,000 מהם בחודש אחד!). על של ח"כ יעקב טסלר (יהדות התורה) – 2,479 ש"ח ושיחותיו של ח"כ אחמד טיבי (הרשימה המשותפת) עלו לציבור 2,007 ש"ח.
מח"כ לשעבר מנחם אליעזר מוזס, היחיד שנענה לבקשתנו לתגובה, נמסר: "חבר כנסת חרדי קשור לציבור שלו ולבוחרים 24 שעות ביממה והם אינם מודעים למתי אתה נמצא בחו'ל או לא. וכידוע כשמתקשרים למישהו בחו'ל מחזיק הנייד משלם. בנוסף ח'כ לשעבר מנחם אליעזר מוזס לא מעורה בדרכי ההתקשרות דרך האפליקציות. מה גם שהוא לא יכול בכלל להתקשר דרך האפליקציות לציבור שלו. הם מסתובבים עם ניידים כשרים שכל האפשרות של הכשר הוא שיחות סנד ואנד. זה שעולה בחירות למעלה ממליון שקל לכל חבר לא מעניין. כבר פעם שלישית השנה".

מוזס, רזבוזוב וטסלר

מידע לציבור על טיסות? תלוי ברצון הח"כים לשתף אותו

בחודש מרץ האחרון, נסעו חבר הכנסת איציק שמולי (העבודה) ובן זוגו ללידת בנם בארצות הברית. הנסיעה זכתה לכיסוי נרחב ברשתות החברתיות של שמולי וכן בתקשורת. לאחר עיון בנתוני עלות הטלפונים של חברי הכנסת בחו"ל, גילינו שעל חשבון הטלפון של שמולי בנסיעה זו שילמנו 991 שקלים. מח"כ שמולי לא נמסרה תגובה.

ח"כ שמולי ובנו בארצות הברית (תמונה: צילום מסך מעמוד האינסטגרם של שמולי)

ח"כ אביגדור ליברמן (ישראל ביתנו) ביקר בווינה באפריל, מיד לאחר הבחירות, וחזר עם חשבון טלפון של 164 ש"ח. אך ללא הפרסומים ברשתות החברתיות ובתקשורת – אין דרך לקשר בין עלות חשבונות הטלפון לבין טיסה ספציפית.
ח"כ ליברמן בחר שלא להגיב.
לציבור אין דרך לדעת לאן נסעו הח"כים ולכמה זמן, והוא תלוי ברצון הטוב של הח"כים עצמם – אף שהם עובדים עבורו.
[av_button label='לטבלת הנתונים שקיבלנו מהכנסת ולניתוח שלנו' link='manually,https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EkgJXx4xDx3OKbOmePpkf187dHNdVsXkGSYInywO0dU/edit?usp=sharing' link_target=" size='x-large' position='center' label_display=" icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello' color='custom' custom_bg='#221bf7' custom_font='#ffffff' av_uid='av-rbv1sy' custom_class=" admin_preview_bg="]


בין חופשה אחת ל-9 חופשות בשנה לח"כ

הציבור משלם, גם בפגרה, על הוצאות רבות הקשורות לח"כים ולמשכן הכנסת, לעתים בסכומים גבוהים יותר מאלה. אז במה עלות השיחות בחו"ל מיוחדת?
נכון, הכנסת כבר שנה בפגרה, אבל פגרה היא לא חופשה: לכל אורכה קיבלו הח"כים משכורת של כ-44 אלף ש"ח בחודש, רכב, שלושה עוזרים ותנאים נוספים, כמו לשכה וטלפון. גם מעבר לשכר, נצפה שיעבדו עבור הציבור – הם הרי נבחרו לשם כך. יש עוד בעיה – חוסר השקיפות בעבודת חברי הכנסת מוביל לכך שאין לנו שום דרך לדעת מה עשו במהלך הפגרה: אין כמעט נוכחות בכנסת, והם לא מפרסמים את יומני הפגישות שלהם באופן קבוע.
נתוני חבילות הגלישה בחו"ל משקפים מציאות מטרידה, לפיה כמחצית מחברות וחברי הכנסת נסעו לחופשות פרטיות בחו"ל, בין פעם אחת לתשע (!) פעמים בשנה אחת.

מליאת הכנסת – ריקה

תמונה חלקית

הנתונים האלה משקפים רק חלק מעלות הטלפונים בשנה האחרונה: כדי לקבל את עלות הטלפונים של ח"כים שמשתמשים בטלפון הישן שלהם ולא בזה שמספקת הכנסת, התבקשנו לשלם 1,350 ש"ח והחלטנו שלא לעשות זאת בשלב זה. לכן, אלא אם אותם ח"כים לא טסו אפילו פעם אחת – מה שלא סביר בכלל בהתחשב בכך שרוב הח"כים שכן מופיעים ברשימה טסו לפחות פעם אחת – הסכום גבוה אף יותר מכפי שציינו בכתבה זו.

יש לכם הערות, הארות או ביקורת על הכתבה? מכירים מידע או סיפור שאנחנו לא?

מאת יעל פינקלשטיין

Picture of יעל פינקלשטיין
כותבת ב"שקוף" מאז "מאה ימים של שקיפות", עוקבת אחרי פעילות של לוביסטים שמייצגים בעלי אינטרסים בכנסת וכותבת גם על ייצוג שוויוני בפוליטיקה. לתקשורת כוח עצום להשפיע על החיים שלנו, והיא יכולה לנצל אותו כדי לחשוף עוולות ולדרוש תשובות מנבחרות ונבחרי הציבור - אבל היא לא תמיד מצליחה לעשות את זה. אני שמחה להיות חלק מארגון עצמאי שיכול לפעול רק למען הציבור בחופש מוחלט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שקוף הוא כלי התקשורת העצמאי הגדול בישראל. פה תקראו עיתונות חוקרת, מעמיקה וביקורתית, בתחומי הון-שלטון-עיתון, עבודת הכנסת, משבר האקלים ועוד.

"עצמאי" אומר שכל המימון שלנו, מהשקל הראשון ועד האחרון, מגיע רק מ- 8,873 איש ואישה בדיוק כמוך. אנחנו לא לוקחים אגורה מבעלי הון או קרנות, אין פרסומות ואנחנו משוחררים משיקולי רייטינג. זו מהפכה: אנחנו היחידים בישראל שפועלים במודל הזה, באופן שמבטיח שנעשה עיתונות נקייה מאינטרסים ומלחצים פוליטיים, כזו שנכנסת לעובי הקורה ולא פוחדת לומר את האמת. כל תמיכה, בכל סכום, מאפשרת לנו להמשיך ולשנות את המציאות הישראלית, למען כולנו.
עיתונות בבעלות הציבור אי אפשר להשתיק.
בשקוף אין פרסומות.
בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות, שהם לא יצליחו להביס

ב"יום שאחרי" אנחנו אלה שנשאר. כי עיתונות בבעלות הציבור אי אפשר להשתיק