ערכת שאלות לפוליטיקאים

חיפוש
Close this search box.
חיפוש

אלמנות הנשיאים מקבלות סכומי עתק מתקציב המדינה

שלל דמויות שלטוניות ממשיכות לקבל כספי ציבור, גם שנים ארוכות אחרי שסיימו את תפקידם. אז החלטנו לצאת בסדרת מיני בדיקות: מי מקבל מאיתנו ולמה? הדגש: מציאת פרצות וסגירתן. והפעם: אלמנות נשיאי המדינה

רוצה את מיטב הכתבות והתחקירים של שקוף ישירות לתיבה? פה נרשמים לניוזלטר:

הדפיסו את הכתבה

רוצה את מיטב הכתבות והתחקירים של שקוף ישירות לתיבה? פה נרשמים לניוזלטר:

אלמנות הנשיאים זכאיות, לפי חוק, למימון. הן מקבלות בין השאר עוזרים אישיים, משק בית, רכב ואף תשלומים לבתי אבות. אז ביקשנו והשגנו את הפירוט המלא לשנת 2018.

אז מה מצאנו? קודם כל קלטו את זה: אף שמטרת המימון הראשית היא שמירה על קשר עם הציבור ופעילות ציבורית דרך החזקת לשכה – לשלושתן אין כלל לשכה. גם אם תנסו לפנות אליהן בעצמכן, תגלו שזה ממש לא פשוט.

נמשיך להוצאות. לראומה ויצמן מימנו שלל סעיפים (פירוט בתמונה) בכ-339 אלף שקל. מירי שפיר-נבון קיבלה לא פחות מ-555 אלף שקל.
אורה הרצוג קיבלה בשנה שעברה 427 אלף שקל: שילמנו לה על משק בית כ-100 אלף שקל, 18 אלף על אחזקת מעון, 238 אלף שקל שכר לעוזרים, ו-71 אלף שקל הוצאות רכב ודלק. בסך הכל, גברת הרצוג קיבלה מהמדינה בשנים 2015-2018 כ-1.8 מיליון שקל. גברת ויצמן: 1.45 מיליון. גברת שפיר-נבון: 1.46 מיליון.
נכון, כולנו רוצים שהן יזדקנו בכבוד. אבל, האם קופת המדינה צריכה להמשיך לתמוך דווקא בהן לנצח בסכומים כה גדולים? 
ונקודה נוספת: שלושתן מקבלות במקביל פנסיות של עשרות אלפי שקלים בחודש. אז האם גם אין מקום להתנות תמיכה שכזו במצב כלכלי בעייתי?

למה התקציב הזה לא מרוסן?

מי שאשם בתקציב המופרז הזה, לדעתי, אינן אלמנות הנשיא עצמן. הן ממצות את זכויותיהן (אף שלדעתי יכלו לספק דוגמא אישית ולוותר עליהן).
מי שאחראי זה מי שקובע את הכללים. הקואליציות שמחזיקות במפתחות השלטון. אילו רצו יכלו – תוך שבוע אחד – לצמצם את התקציב הזה. וזה לא שהסעיף אינו ידוע. שלל עיתונאים כבר מתחו ביקורת על הנושא הזה בעבר (גם אנחנו).
ראומה ועזר ויצמן
אז מדוע לא עשו זאת? חשבתי על שתי אפשרויות:
(1) אולי כי כך קל יותר להתקרבן – כשלנצח עומדות מהצד השני דמויות שעיתונאים תוקפים מדי שנה (אף שהמחדל הוא בעצם באשמתך). 
(2) הסעיף הזה מנפח את תקציב בית הנשיא, ומאפשר להצדיק חריגות בתקציב המעון המקביל, זה של ראש הממשלה.

ומה אתם חושבים? האם לדעתכם נשות הנשיאים לשעבר זכאים למימון? מה צריך להיות גובהו ולכמה זמן? ספרו לנו!

  • המענה שקיבלנו עבור שנים קודמות:

יש לכם הערות, הארות או ביקורת על הכתבה? מכירים מידע או סיפור שאנחנו לא?

מאת תומר אביטל

Picture of תומר אביטל
מייסד-שותף, לשעבר כתב ועורך ב"שקוף".

5 תגובות

  1. יש להם עוד הרבה מסלולי פרישה שאין אפילו לנשיא ארצות הברית, אבל העם עסוק , קונה כל דבר כמו מטורף , חצי יום נמצא בעבודה, חלש , פאסיבי… מה ציפית , שהמפלצת לא תגדל???

  2. מה שעדיף אצל נשות נשיאים לשעבר הוא שהן לא גורמות נזקים בתמורה למליוני שקלים שמקבלות במהלך שאר החיים, לא ממציאות מיסים או מעלות את הקיימים, לא דואגות להטריף את המדינה כדי שלא נעסוק בענייני פנים…
    אבל תארו לכם שהיום מפסיקים להן את כל הצשלומים ומבטלים את כל הזכויות???
    אין להן יכולת להשתכר , מדובר בנשים שכבר ממש מבוגרות , ו"הבזבוז" הוא יחסית קל , בניגוד לשכרנשופטים ודירקטורים בחברות ממשלתיות כמו חברת חשמל, ועוד כל מיני תפקידים מוזרים בצמרת השלטון , שהם למעשה קומבינות פוליטיות…

  3. וואו, מצאתם פחות ממליון שקל של תוספת לתקציב בית הנשיא לשנת 2017 ואתם מספרים לנו שזה כדי לנפח את תקציב בית הנשיא. אולי תוסיפו בכתבה גם שתקציב בית הנשיא בכללותו היה קרוב ל-60 מליון (!) ש"ח. והתקציב של בית ראש הממשלה היה 4 מליון ש"ח.
    כלומר תקציב בית ראש הממשלה היה 6.6% מתקציב בית הנשיא.
    כלומר כמה שמדברים על תקציב בית ראש הממשלה ככה לא מדברים על תקציב בית הנשיא שגדול בערך פי 15 מתקציב בית ראש הממשלה.
    עכשיו אם נחשוב מי עושה עבודה יותר חשובה הנשי או רא הממשלה? תענו על זה לבד.
    ולמה אני כותב את התגובה הזו? כי במאמר אחר יוצא הכותב הנכבד נגד הטענות שהופיעו במאמר במקור ראשון שכותרתו הייתה :"בלוף המאבק בשחיתות נחשף" והנה מתברר שבאמת הכל פוליטי וגם מהאתר "המכובד" הזה לא שומעים על השחיתות של מעל 60 מליון שקל לשנה על בית הנשיא אלא רק על שחיתות (שטרם הוכחה) בבית ראש הממשלה וזאת למרות שאם מסתכלים רק על התקציב אז מה שקורה בבית הנשיא חמור מאוד.
    ה אני אגיד לכם, לא חשבתי שאשתכנע אבל בשורה התחתונה – לא באמת שכנעתם אותי שהעניין אינו רק פוליטי.

  4. מצאתן 3 אלמנות, מציע לכם לבדוק מה קורה עם אלמנות/אלמני שופטים. שם לפי החוק באופן חריג פנסיית השארים היא 100% מהפנסיה של בן הזוג. וכאן מדובר במאות אנשים. והעלות לקופה הציבורית היא במיליארדים.

    1. נכון מאוד , כי הם אלה שיושבים מול השולחן העגול וכותבים את חוקי הניצול, מתי שהשארים של אדם ממוצא יקבלו חרא בלבן , גם מדובר בקצבאות עלבות לאזרחים, וזכייה בלוטו של פנסיה תקציבית לאליט….
      במדינה אחרת לא היו נותנים, כאן מותר…
      אף אחד לא קם..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שקוף הוא כלי התקשורת העצמאי הגדול בישראל. פה תקראו עיתונות חוקרת, מעמיקה וביקורתית, בתחומי הון-שלטון-עיתון, עבודת הכנסת, משבר האקלים ועוד.

"עצמאי" אומר שכל המימון שלנו, מהשקל הראשון ועד האחרון, מגיע רק מ- 8,867 איש ואישה בדיוק כמוך. אנחנו לא לוקחים אגורה מבעלי הון או קרנות, אין פרסומות ואנחנו משוחררים משיקולי רייטינג. זו מהפכה: אנחנו היחידים בישראל שפועלים במודל הזה, באופן שמבטיח שנעשה עיתונות נקייה מאינטרסים ומלחצים פוליטיים, כזו שנכנסת לעובי הקורה ולא פוחדת לומר את האמת. כל תמיכה, בכל סכום, מאפשרת לנו להמשיך ולשנות את המציאות הישראלית, למען כולנו.
עיתונות בבעלות הציבור אי אפשר להשתיק.
בשקוף אין פרסומות.
בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות, שהם לא יצליחו להביס

ב"יום שאחרי" אנחנו אלה שנשאר. כי עיתונות בבעלות הציבור אי אפשר להשתיק