

ערכת שאלות לפוליטיקאים
רוצה את מיטב הכתבות והתחקירים של שקוף ישירות לתיבה? פה נרשמים לניוזלטר:
ראש השב"כ רונן בר הגיש היום (שני) לבג"ץ תצהיר במסגרת הדיון שנערך בנושא פיטוריו. התצהיר שהוגש, שבו חלק קטן גלוי וחלק חסוי נרחב יותר, כולל טענות להתנהלות פסולה של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שלפיהן הוא ניסה להפעיל את שירות הביטחון הכללי כלפי פעילי מחאה נגד הממשלה והמהפכה המשפטית. במשך שבועות גברה המתיחות בין ראש הממשלה לבין ראש הארגון, והגיעה לשיאה בהחלטת הממשלה להדיח את בר, החלטה שהוקפאה בהוראת בג"ץ והובילה למשבר חריף.
בר כתב לשופטים כי נתניהו "התבטא באוזניי לא אחת באופן שביקש לבסס את ציפייתו כי שב"כ יפעל מול אזרחים המעורבים בפעילות מחאה והפגנות אל מול הממשלה. כך, נדרשתי להעביר פרטים באשר לזהותם של אזרחים ישראלים, פעילי מחאה, שעקבו אחרי מושאי אבטחה. הובהרה לי הציפייה לפיקוח אחרי 'מממני מחאות'. כמו כן הובהר לי, אגב שיחה בנושא המחאה, כי ככל שיתקיים משבר חוקתי – עליי לציית לראש הממשלה ולא לבג"ץ". מושאי אבטחה של שב"כ הם ראש הממשלה והשרים, לצד גם בני משפחתו של נתניהו כולל בנו יאיר השוהה בארצות הברית.
התצהיר הגלוי של בר לבית המשפט העליון:
בגץ_54321_03_25_הודעה_על_הגשת_תצהירים_מטעם_ראש_השבכלדבריו של בר, נקבעו תבחינים שלאורם יוחלט אם להפעיל את סמכויות שב"כ, שנשענו על הגדרת החתרנות ועיקרם היה – פעילות בלתי-חוקית שיש בה היבטים חשאיים ושיש בה פוטנציאל לאלימות. "כל מה שחורג מתבחין זה אינו עניין להפעלת סמכויות שב"כ, אלא – אם בכלל – לסמכויות המשטרה לשמירת הסדר הציבורי. במקרי גבול קיימנו התייעצות עם הייעוץ המשפטי לממשלה, כדי לשמור על כך שהסמכויות הרחבות של שב"כ לא יופעלו אלא במסגרת ייעודו ותפקידיו".
ראש השב"כ הצהיר כי נתניהו ביקש ממנו להפעיל את סמכויות שב"כ כמה פעמים בהזדמנויות שונות, תוך ניסיון שהדברים לא יתועדו. לדברי בר, "בקשות של ראש הממשלה לפעול בניגוד לתבחינים האלה נענו בסירוב. במקרים לא מעטים הוא ביקש לדון בנושאים שקשורים בנושאים אלה בסיומן של פגישות עבודות, ולאחר שביקש את המזכיר הצבאי ואת הקלדנית – המפעילה את מכשיר ההקלטה – לצאת מהחדר במטרה ברורה שחילופי הדברים לא יתועדו".
בעבר הלא רחוק, שימוש מהסוג הזה בכלי המעקב של השב"כ עורר דיון ציבורי נרחב, כמו גם דיון בבית המחוקקים. עם פרוץ משבר הקורונה ב-2020 חוקקה הכנסת חוק שאפשר לשב"כ לעשות שימוש בכלי המעקב שלו כדי לנטר את תנועתם של אזרחים חולים בקורונה או כאלה שהפרו את ההנחיות בנושא.
בתצהיר של בר עולה טענה נוספת שלפיה נתניהו ביקש ממנו לכתוב חוות דעת שתקבע שלא ניתן לקיים את עדותו בבית המשפט. "רה"מ לחץ עליי, באופן חריג וחוזר ונשנה, כדי שאתן הנחיה שעליו להתנהל בדרך שאינה מאפשרת מדפסיות, פומביות וחשיפה למתקפת טילים – באופן שבפועל אינו מאפשר את ניהול המשפט", טען. "בתוך כך נעשה ניסיון לכפות עליי נוסח של חוות דעת מקצועית לכאורה שנוסח על-ידי ראש הממשלה או מי מטעמו, והועברה אליי תוך שנדרשתי להציגה כנייר עמדה מטעם ראש שב"כ".
בהמשך החלק הגלוי בתצהיר של בר, הוא טוען כי ערב אישור החוק לביטול עילת הסבירות בכנסת הוא העביר לנתניהו "אזהרה ממלחמה". עוד ציין בר כי קיים מניע זר להדחתו מצוות המו"מ לשחרור חטופים וכי יודיע על מועד פרישתו בקרוב.
ב"יום שאחרי" אנחנו אלה שנשאר. כי עיתונות בבעלות הציבור אי אפשר להשתיק
7 Responses
האמת, שזה קרה כבר. השב"כ עקב ועוקב אחרי אזרחים ישראלים בצורה לא חוקית באופן יומיומי. אלא שאלה "אנשים אחרים", שלא גרים בתל אביב אלא בחברון ובבית אל. השב"כ מסית אותם לאלימות ואז עוצר אותם ("שמפניה") ומספר שיש איום, השב"כ מייצר תאי מעצר פיקטיביים ומאיים על קטינים, השב"כ שולח סוכן להתחתן עם אישה תמימה, מביא איתה ילדים – רק כדי להתקרב ל"פעילי ימין", השב"כ מטמין אמצעי האזנה בספות של בני נוער שכל החשד נגדם שהוא שהם "מכירים מישהו" שאולי יעשה משהו שהשב,כ מתנגד לו. ועוד כהנה וכהנה. אז לעצור כמה פעילי מחאה. piece of cake.
קראתי את כל בתצהיר שהוא כתב (בטח החברה שלו היועמשית וצ'אט ג'יפיטי כתבו) ואני בהלם שאתם מפרסמים את זה כאן תחת כותרת מוגזמת על "חפים מפשע" עלק. כמו שהשבכ היה אשם בזה שלא מנע את החיסול של רבין (ולא המשטרה אגב), ככה מצופה מהשבכ לשמור על ראש הממשלה מהמפגינים הקיצוניים המתפרעים והמופרעים שמחפשים לפגוע בו ובמשפחתו אנשים ממש איבדו את זה. אפשר וצריך לא להסכים פוליטית על הדברים אבל אנשים קיצוניים לוקחים את החוק לידיים יוצאים פיזית לחפש אותו ולפגוע בו לעצור את השיירה שלו, לירות לו זיקוקים לתוך החלון, מה נסגר איתכם? לגוף כמו לשבכ אסור להתנער מאחריות על כאלה דברים!
אז תמימים – הם לא. בתור אזרחית משלמת מיסים אני מצפה משבכ לשמור על ראש הממשלה מהמפגינים הקיצוניים וחאלס להיתמם כבר הזיה הדבר הזה
כל מילה בסלע!
אז מצד אחד הוא (אולי הבן המטורף שלו שהשתלט לו על החשבון) מפרסם גינויים בוטים, ממש הסתה, על מה שהוא קורא "המחלקה היהודית" (מושג נאצי) בשב"כ, שאוי אוי חוקרים חשודים שיש חשד שמכים ומתעללים בבדואים ומצד שני מבקש לחקור ולהעביר לו (!!) ולכלבים שמשרתים אותו, שמות של אנשי מחאה כששפלוגות השנאה של יאיר ושל אמא שלו יוכלו להטריד אותם, להשתלח ולהסית נגדם ברשתות, עד שיקרה מה שיקרה, בכוונה שאנשים יפחדו למחות ופשוט ילכו מכאן מחשש לחייהם.
כלב פושע, הוא ובני ביתו.
.
אין ספק שצריך לשמור על רוה"מ, אבל לעקוב אחרי כל מי שמפגין? לבקש נאמנות אישית? לא למלא אחרי הוראות בית המשפט העליון? לתת חוות דעת שצריך לעצור את המשפט שלו?
כיתת יורים לחיסול אדולף ביבי ושותפיו הנגלים והנסתרים