| עידן בנימין, יעל פינקלשטיין |
שמונה חודשים אחרי שהקורונה פרצה לחיינו בישראל, ויותר מחמישה חודשים מאז שהוקמה ממשלת הליכוד-כחול לבן, יצרנו את רשימת כל הכשלונות של הממשלה שנולדה לצורך התמודדות עם מגפת הקורונה.
הרשימה מורכבת מ-70 כשלונות בשלושה תחומים: ניהול המשבר, פגיעה באמון הציבור ושחיקת המנגונים שאמורים היו להתמודד עם מצבי חירום. את האירועים אספנו ממקורות גלויים, שיחות רקע ותוכניות עבודה להתמודדות עם מגפות. השתדלנו, ככל הניתן, שלא להיות חכמים בדיעבד, ולכן נצמדנו לתהליכי ניהול וקבלת החלטות ולסימנים המעידים על תהליכי עומק כמו התפטרות של בכירים.
מניתוח הרשימה שלפניכם עולה כי 55 מהכשלונות (79%) נוגעים בשחיקת אמון הציבור בממשלה – בצורה ישירה או עקיפה. 31 מהם (44%) נוגעים בניהול וארגון, ו-13 סעיפים (19%) מהכשלונות מתייחסים לשחיקה של מוסדות ומערכים שהיו אמורים לתת מענה בזמן של מגפה. (נציין כי פעמים רבות כישלון אחד נגע ליותר מקטגוריה אחת ולכן נספר פעמיים. זה קרה בעיקר במה שהגדרנו כ"פגיעה באמון").
5 תגובות
מעניין אם התגובה שלי עם האתר של בלומברג תוצג כאן. תהיתי למה לכתוב כל כך הרבה כדי להוכיח את ההיפך מהמציאות … אני מעריך שלא תהיה חשיפה כאן של הדוח שפשוט מוציא את האוויר מהבלון שניסיתם בעמל רב לנפח על ידי חצאי אמיתות והסתכלות מכוונת ומגמתית של המציאות הישראלית. ברור לכם שאני תומך נתניהו, ואתם תומכי לפיד או ליברמן או סער או בנט או כולם ביחד כי הרי לכולם אותו מסר שמהדהד כאן אני מבין ? הנה האתר כאן עוד פעם, מחקר על ידי אנשים רציניים ובעיקר הגיוניים. https://www.bloomberg.com/graphics/covid-resilience-ranking/
למה לא סגרו את נתב"ג. וישראלים חוזרים ישר למלונית. ולמה לא מחמירים את העונשים על חרדים וערבים..להכניס צכא לבני ברק וירושלים ולא צריך לפחד מקנייבסקי .. ולמה להכניס לארץ 17000 אברכים מארץ מוכת קורונה ? התשובה פשוטה ביבי יודע שבזכות דרעי וליצמן הוא עדיין ראש ממשלה
מתיחה של דוגמאות לכישלון ניתן היה לצמצם בקלות למספר בולט יותר כמו 50.
"שקוף" מונה את הכישלונות של הממשלה בניהול משבר הקורונה, כולם חמורים ומקוממים ומחייבים ועדת חקירה.
לצערי, היא אינו מדבר על הכישרון החמור מכולם: השתלטות קונספציה מוטעית, של ניסיון "לעצור את המגפה" ו- "לקטוע שרשראות הדבקה", ללא ביסוס מדעי, וכנגד העדויות ההולכות ומצטברות, וגרימת נזק בממדים היסטוריים – בחיי אדם, בבריאות, בתחלואה נפשית, בחברה הישראלית ובדמוקרטיה, וזאת, מעבר לפגיעה כלכלית ארוכת שנים.
כתבה חשובה!
אבל, אני לא מסכים עובדתית עם 29. היא גם שונה מהותית משאר הטענות – בעוד רוב הטענות עוסקות באירועים נקודתיים, 29 עוסק בתהליך ארוך שנים, עם מונחים מעורפלים (מה זה תת תקצוב? ביחס למה? איך מודדים אותו?)
אנא היזהרו מטענות ללא גיבוי
בדיעבד, אני חושש גם משאר הטענות שקשה לבדוק עובדתית. כתבתם ש"רבים לא ממלאים את ההנחיות". זו טענה בעייתית. מה זה רבים?
בתור תומך קבוע כבר שנים, מבקש – שימו לב לטענות שניתן לבסס ולכאלה שלא, ובין אלו שניתן, השתדלו לא לטעות
מקור:
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2209081152547705&id=266806780108495