ערכת שאלות לפוליטיקאים
רוצה את מיטב הכתבות והתחקירים של שקוף ישירות לתיבה? פה נרשמים לניוזלטר:
"פרסום ראשון" הכריזה הכותרת בערוץ 20, "יומן הפגישות של השר אוחנה נחשף".
בכתבה מפרגנת במיוחד נכתב כי השר אוחנה נאות סופסוף "לחשוף לחלוטין את יומן הפגישות שלו. בלי להסתיר ולו פגישה אחת, או להשחיר בטוש".
עוד צוין בכתבה: "עם ראש הממשלה נתניהו נפגש השר ביחידות עשר פעמים בחצי שנה האחרונה, מה שמעיד על יחסים קרובים בין השניים. ידוע שנתניהו, שסומך את ידיו על השר, נוטה להתייעץ אתו לא אחת בעניינים שונים".
ולמה לא צירפו? כי אולי אז הקוראים, רחמנא ליצלן, היו מגלים את אינספור ההשחרות.
מה כללו ההשחרות?
אז פגישה אחת, למשל, הייתה עם השופט בדימוס אהרון ברק. פגישה אחרת הייתה עם גיל ברינגר, יועצה לשעבר של ח"כ איילת שקד. לא פחות משלוש פעמים ישב אוחנה עם עו"ד שמחה רוטמן מהתנועה למשילות ודמוקרטיה, מחבר הספר "מפלגת בג"ץ – כיצד כבשו המשפטנים את השלטון בישראל". הפגישות עם רוטמן – שנלחם בעצמו לשקיפות ברשות השופטת – הוסתרו.
(איך זה משפיע עליך)
יש לאוחנה הרבה מה לעשות בתחומי משרדו. מנתוני משרד המשפטים עולה למשל כי מרגע פתיחת תיק ועד למתן ההכרעה בו יחלפו שלוש שנים לפחות. עינוי הדין – אדיר. תביעות ההשתקה צוברות תאוצה. פרשת רות דוד – פרקליטת מחוז ת"א שלכאורה התערבה באופן פסול בהליכים פליליים – לא נחשפה עד כה במלואה, ונראה כי המערכת משהה את ההזדמנות לבצע בדק בית אמיתי. לצד זה, אין שקיפות יזומה ואבסולטית בניגודי העניינים של השופטים ועוזריהם – אלה שאמונים על הצדק. על פי סקר אחרון של אוניברסיטת חיפה, 28% מהציבור מביעים רמת אמון נמוכה במערכת המשפט. ומה אוחנה עושה בנושא? כבר ראינו שלא הרבה. ומהיומן עולה שעוד אפילו פחות. אוחנה השקיע שעות מרובות מדי שבוע בפוליטיקה – במקום בעשייה למענך.
(מה עושים כדי שיתוקן)
מצ"ל? אלה אמות המידה להם אנו מצפים מנבחרי הציבור ששולטים במדינה: להשחיר אך ורק פגישות פרטיות או פגישות רגישות במיוחד. אינספור נבחרי ציבור בשלטון וברשויות המקומיות כבר חושפים יומנים מלאים, ומאפשרים לציבור דין וחשבון אמיתי. אין סיבה להסתפק בפחות. כמו כן, לרשות אוחנה עומדת הזדמנות לחולל שינוי של ממש ברשות השופטת וברשות המבצעת מתוקף תפקידו – כפי שפורט למעלה. צעד ראשון יכול להשיב את אמון הציבור דרך משהו שתלוי אך ורק בו: שקיפות אמיתית ביומנו – במקום תעמולה זולה. כולכם מוזמנים להצטרף לסיירת השקיפות שתלחץ על הנבחרים בנושא – כבר מהקדנציה הקרובה.
ב"יום שאחרי" אנחנו אלה שנשאר. כי עיתונות בבעלות הציבור אי אפשר להשתיק
7 תגובות
כך המנהג במשרד המשפטים, הצלחתם פעם לקבל את היומנים של שי ניצן, ואביחי מנדלבליט?
אני אעשה על זה לייב מחר בעמוד של שקוף בפייס 🙂
כתבה מגמתית, רואים שהם עושים השחרת בחירות., מי שלא מבין שהשר נפגש עם גורמים במטרה לחסל את הכנופיה המשפטית, כן אסור שידעו עם מי הוא נפגש לפע ים כי זה יפגע באותם חושפים כתבה חמורה ביותר מגמתית ואף שקרית, הוא לא שופט ואילו השופטים הם אלו שצרכים לחשוף את פגישותיהם הרבה יותר קריטי משר שבקושי חצי שנה שר….
ערן, אוחנה הוא שר כמעט תשעה חודשים, והוא עובד אצלנו, הציבור.
על סמך מה אתה קובע "זה יפגע באותם חושפים כתבה חמורה ביותר מגמתית ואף שקרית"? היומן בידיך? אולי תבדוק מתי הוא לא השתתף בפגישות פוליטיות וממש עבד?
לפחות הוא עובד שלא כמו לפיד שמקבל כסף בחינם ממדינת ישראל ואינו נמצא בכנסת ולא בועדות , טס כל הזמן לחול בהזמנה של עשירים ….
השחיתות? איפה לא? איפה אין?
רוצים להעלות את גיל הפגישה לנשים מ-62 ל-64.
המשמעות: הנשיל לא יקבלי את כספם בסדר גודלשל כ-70-100 אלף ש"ח. מביטוח לאומי. כסף זה מועבר למשרד האוצר למימון העלאות שכר לח"כים לשרים מנכ"לים ועוד. למעלה מ-100 אלף איש בצמרת ייהנו מכספים של הנשים בגילאי 62.
בכל שנה יותר ממליארד ₪ רק למימון תוספות שכר פרועות. גם ככה השכר גבוה ולא מוצדק.45,000- 95,000 ₪.
על מה ולמה?
שודדים בכיף.
איך גיליתם את תוכן הפגישות?